Βραβείο επιχειρηματικής αριστείας στη ΒΙΚΟΣ Α.Ε. | Epirus World

Βραβείο επιχειρηματικής αριστείας στη ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Πραγματικό άθλο αποτελεί στις μέρες μας, υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης να παραμένουν υγιείς, κερδοφόρες και να επεκτείνουν μάλιστα τη δραστηριότητά τους δίνοντας δουλειά σε κόσμο και επιμένοντας… ελληνικά στις επενδύσεις τους.Η ανάδειξη αυτών των επιτυχημένων επιχειρηματικών εξαιρέσεων έγινε στο πλαίσιο της 5ης τελετής απονομής των βραβείων «Ελληνική Αξία» Βορείου Ελ­λάδος 2017», του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒ­ΒΕ), η οποία είχε και «άρωμα» Η­πεί­ρου. Μεταξύ των εταιριών που βραβεύθηκαν ήταν και η Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε., στην οποία απονεμήθηκε το «Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Ήπειρος»!

Αύξηση πωλήσεων
Παρά την κρίση, η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. συνεχίζει να επεκτείνει την εμπορική – παραγωγική της δραστηριότητα αλλά και την κοινωνική της δράση, η οποία την αναδεικνύει σε μία από τις κορυφαίες βιομηχανίες της χώρας. Πέρυσι βραβεύθηκε ως μία από τις 10 πιο ισχυρές επιχειρήσεις της Ευρώπης, στην κατηγορία «Επιχείρηση της Χρονιάς με κύκλο εργασιών από 26- 150 εκ. Ευρώ» στα European Business Awards 2015/16.Σύμφωνα με πληροφορίες από το «bankingnews.gr», οι πωλήσεις της εταιρίας κατέγραψαν πέρυσι αύξηση περίπου 8% και θα πλησιάσουν τα 70 εκατ. ευρώ, έναντι 65 εκατ. ευρώ το 2015. Οι δε εξαγωγές της αντιστοιχούν περίπου στο 6% των συνολικών της πωλήσεων και πραγματοποιούνται σε Κύπρο, Μάλτα, Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα και Αυστραλία.

Πετυχημένο άνοιγμα
Στο μεταξύ, το «άνοιγμα» της ΒΙΚΟΣ στον κλάδο των αναψυκτικών έχει μέχρι στιγμής μόνο θετικά αποτελέσματα! Μετά και μια εντατική καμπάνια προβολής και ανάπτυξης δικτύου, ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων της βιομηχανίας, κατέγραψε ρυθμό αύξησης 65,7%. Δυνατές περιοχές της είναι η Βόρεια Ελλάδα όπου η αναγνωρισιμότητα λόγω εντοπιότητας είναι πολύ μεγάλη, αλλά και η Αττική.Στον τομέα, τέλος, της κοινωνικής προσφοράς η ΒΙΚΟΣ υλοποιεί δράση ενημέρωσης του κοινού για την Εθελοντική Αιμοδοσία με τίτλο «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα», ενώ πρόσφατα δώρισε στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) τρία ειδικά οχήματα τύπου van με υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την ασφαλή μεταφορά φιαλών αίματος.

Ο Πρόεδρος ΣΒΒΕ
Στο πλαίσιο της προχθεσινής τελετής, στην οποία παραβρέθηκαν και απένειμαν βραβεία και επαίνους η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας κ.α. χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης.Όπως ανέφερε, «βραβεύουμε υγιείς μεταποιητικές επιχειρήσεις, που την περασμένη χρονιά, παρά τις αντίξοες συνθήκες στο περιβάλλον δραστηριοποίησής τους αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων τους, επένδυσαν στην πατρίδα μας, ενίσχυσαν την εξωστρεφή τους δραστηριότητα, καινοτόμησαν, παράγοντας νέα προϊόντα και υιοθετώντας νέες παραγωγικές διαδικασίες, προστάτευσαν με επάρκεια το περιβάλλον, αναβαθμίστηκαν τεχνολογικά, επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθμούς παραγωγικότητας, ανέλαβαν με επιτυχία δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες είναι εγκατεστημένες».Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ τόνισε ότι ο θεσμός «Βραβεία Ελληνική Αξία» καταδεικνύει πως υπάρχει ακόμη βιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα που παράγει διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και αποτελεί τον κορμό της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής σε ολόκληρο το Βορειοελλαδικό τόξο. Και πρόσθεσε: «Από μόνη της η δημοσιονομική διόρθωση δεν αρκεί. Η έξοδος από την κρίση πρέπει να είναι βιώσιμη και όχι προσωρινή, με αιχμή του δόρατος τη μεταποίηση, γιατί αλλιώς μέσα σε λίγα χρόνια θα είμαστε όλοι μας ξανά στο ίδιο έργο θεατές».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου