Άρτα: Ξεκινά άμεσα η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο | Epirus World

Άρτα: Ξεκινά άμεσα η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο

Ο Δήμος Αρταίων στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, πραγματοποιεί δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών με κύριο στόχο την πρόληψη απειλητικών νοσημάτων. 

Στο ισόγειο του Δημαρχείου Άρτας, πρόκειται άμεσα να λειτουργήσει το ΚΕΠ Υγείας το οποίο θα κατευθύνει και θα παροτρύνει υγιείς πολίτες να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις, τόσο σε δημόσιους όσο και ιδιωτικούς παρόχους υγείας, με έμφαση στα εξής νοσήματα: 
1) Καρκίνος του παχέος εντέρου, 
2) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, 
3) Καρκίνος του μαστού, 
4) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος, 
5) Ανεύρυσμα αορτής, 
6) Καρκίνος του προστάτη και 
7) Μελάνωμα. 

Στην προσπάθειά αυτή, ο Δήμος Αρταίων, όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, ζητά τη συμβολή των ιδιωτών ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, ώστε να είναι δυνατή η άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών, με την προληπτική εξέταση αυτών και την παραπομπή για διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με συγκεκριμένα διαγνωστικά πρωτόκολλα. 

Για την ουσιαστική εφαρμογή του προγράμματος, οι Ιατροί-Συνεργάτες θα χρειαστεί να συμμετέχουν στην ενημέρωση των πολιτών που εντάσσονται στα προγράμματα πρόληψης των ΚΕΠ Υγείας. 

Η ενημέρωση θα γίνεται με την συμπλήρωση, από τους πολίτες που το επιθυμούν, προσωπικών στοιχείων σε ειδικές φόρμες. Σε αντίθετη περίπτωση, οι Ιατροί-Συνεργάτες θα παρέχουν μόνο στατιστικά στοιχεία ως προς τον αριθμό των πολιτών που επισκέφθηκαν το ιατρείο τους, τον λόγο επίσκεψης και τις κατηγορίες διαγνωστικών εξετάσεων για τις οποίες παραπέμφθηκαν. 

Προκειμένου να εφαρμοσθεί το Πρόγραμμα αυτό, θα δημιουργηθεί μια συνολική λίστα με όλους τους Ιατρούς-Συνεργάτες που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Η λίστα αυτή θα διατίθεται στους δημότες που συμμετέχουν στα Προγράμματα Πρόληψης του Κ.Ε.Π. Υγείας Άρτας, προκειμένου οι δημότες αυτοί να γνωρίζουν τους ιατρούς που έχουν συμφωνήσει με τους όρους του προγράμματος. 

Όσοι ιατροί ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση kepygeiasartas@arta.gr ή επιστολής στο Γραφείο Δημάρχου Αρταίων (Περιφερειακή Οδός και Αυξεντίου, Άρτα Τ.Κ. 47132). Πληροφορίες στο τηλ: 2681362234.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου