Τεστ: Δείτε αν έχετε κατακράτηση υγρών | Epirus World

Τεστ: Δείτε αν έχετε κατακράτηση υγρών

Αν υποπτεύεστε ότι έχετε κατακράτηση υγρών, τότε υπάρχει ένα πολύ απλό τεστ που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να το διαπιστώσετε και να πάρετε τα μέτρα σας.

Αν υποπτεύεστε ότι έχετε κατακράτηση υγρών, τότε υπάρχει ένα πολύ απλό τεστ που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να το διαπιστώσετε και να πάρετε τα μέτρα σας.

Τα αίτια της κατακράτησης

Οι παράγοντες που την προκαλούν, ποικίλουν και συχνά είναι ορμονικές. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κατακράτηση υγρών παρατηρείται, όταν υπάρχει καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια ή προβλήματα του θυρεοειδούς.

Παράλληλα, είναι σύμπτωμα κακής κυκλοφορίας, ενώ είναι δυνατό να προκαλέσει την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Πώς να κάνετε το τεστ!

Ασκήστε μικρή και σταθερή πίεση σε 4 με 5 σημεία στους γλουτούς ή γύρω από τους αστραγάλους σας.

Αν η περιοχή στην οποία ασκήσατε την πίεση, παραμένει λευκή πριν επανέλθει το φυσιολογικό χρώμα του δέρματος ή μείνει «βαθούλωμα» για δευτερόλεπτα, τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες ο οργανισμός σας να κάνει κατακράτηση υγρών.

Μία ακόμη ένδειξη είναι η εικόνα των βλεφάρων σας. Είναι φυσιολογικό να είναι πρησμένα όταν ξυπνάτε το πρωί, ωστόσο, αν το πρήξιμο δεν υποχωρεί, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

Τι να κάνετε αν έχετε κατακράτηση

Καλό είναι να περιορίσετε το αλάτι, το οποίο ενισχύει το πρόβλημα και να επιλέγετε τροφές πλούσιες σε κάλιο, που προκαλούν διούρηση με φυσικό τρόπο. Αν το πρόβλημα είναι έντονο ο γιατρό σας μπορεί να σας χορηγήσει διουρητικά. [onmed]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου