Στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας οι μαθητές Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ | Epirus World

Στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας οι μαθητές Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ


Με τη συμμετοχή των μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη το διήμερο 18-19 Μαρτίου οι εργασίες του 3ου Μαθητικού Συνεδρίου Θεολογίας, που είχε ως θέμα: «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο».

Στο Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» και είχε την αναγνώριση του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές Κωστής Σπύρος, Παπαδοπούλου Έρικα, Σιαράβα Όλγα και Τζέλη Άννα παρουσίασαν την εργασία που είχαν εκπονήσει με θέμα: «Η καύση των νεκρών», ενώ με τη συμμετοχή τους είχαν τη δυνατότητα να διερευνήσουν θεολογικά ζητήματα που άπτονται της επιστήμης και να επιχειρηματολογήσουν επάνω σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Το Συνέδριο λειτούργησε ως ένα επιστημονικό forum μέσω του οποίου οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ είχαν τη δυνατότητα να διερευνήσουν το ρόλο των θρησκειών στη σύγχρονη κοινωνία, τη σχέση της πίστης με την επιστήμη, της θρησκείας με την τέχνη και τη φιλοσοφία και να αναπτύξουν ένα γόνιμο προβληματισμό πάνω σε ζητήματα ηθικής αλλά και επάνω σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

 Στο Συνέδριο συμμετείχαν περίπου 800 μαθητές από 50 σχολεία της Ελλάδας της Κύπρου και της Ομογένειας, ενώ παρουσιάστηκαν 110 εργασίες. Η διοργάνωσή του είχε τη στήριξη των καθηγητών του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ, τελούσε υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, υπό την επιστημονική καθοδήγηση των Σχολικών Συμβούλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου