Τραγωδία με τέσσερα νεαρά παιδιά νεκρά στον Εύοσμο. Διασωληνωμένος ο 17χρονος πολυτραυματίας | Epirus World

Τραγωδία με τέσσερα νεαρά παιδιά νεκρά στον Εύοσμο. Διασωληνωμένος ο 17χρονος πολυτραυματίας

Bαρύς φόρος αίματος στην άσφαλτο τα ξημερώματα της Τρίτης στον Εύοσμο, όπου τέσσερα νεαρά άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή έπειτα από τροχαίο.

Τέσσερις άνθρωποι νεαρής ηλικίας έχασαν τη ζωή τους κι άλλος ένας χαροπαλεύει μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη ... Τέσσερις άνθρωποι νεαρής ηλικίας έχασαν τη ζωή τους κι άλλος ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από τροχαίο δυστύχημα που έγινε στον Εύοσμο.

Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Σμύρνης.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας 17χρονος σύμφωνα με την αστυνομία, για άγνωστο έως στιγμής λόγο έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε αρχικά σε ένα τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε σε περίφραξη γηπέδου.

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων.

Την ζωή τους έχασαν ακαριαία ο 17χρονος οδηγός και ακόμα τρεις νεαροί που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο, ενώ ο πέμπτος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε έξω από το όχημα βαριά τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Όπως όλα δείχνουν ήταν μια παρέα νέων, καθώς τα στοιχεία, εκτός από τον 17χρονο οδηγό, κάνουν λόγο για δυο ακόμα αγόρια ηλικίας 17 και 19 ετών και ένα άτομο ακόμη 21 ετών. Για το πέμπτο άτομο δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ενημερωτικού portal Seleo, ο 17χρονος οδηγούσε ένα Volvo Sedan (μάλλον μοντέλο S40) με συνοδηγό έναν ακόμα νεαρό (και όχι νεαρή όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί) ενώ στα πίσω καθίσματα καθόντουσαν τρία ακόμα αγόρια.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο μετά την πρόσκρουση ανέσυραν νεκρούς τους τέσσερις νεαρούς, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στη θωρακική χώρα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ο νεαρός είναι διασωληνωμένος και σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι γιατροί περιμένουν να παρέλθει το πρώτο 24ωρο προκειμένου να κάνουν εκτίμηση για την κατάσταση της υγείας του.

Διασωληνωμένος και σε καταστολή ο 17χρονος πολυτραυματίας στο τροχαίο στον Εύοσμο


Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ο πέμπτος επιβαίνων του μοιραίου αυτοκινήτου ο οποίος διεκομίσθη αμέσως μετά το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις φίλους του.

Ο 17χρονος είναι πολυτραυματίας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός.

«Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μας με πολλά τραύματα και σε πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση. Έχει πολλαπλά κατάγματα, αιμοθώρακα, έγινε σχετική παροχέτευση με συσκευή bilaou. Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένος και σε καταστολή» είπε ο κ. Σπανός τονίζοντας ότι «η κατάστασή του νεαρού ασθενούς δεν έχει σταθεροποιηθεί. Εκείνο που οι γιατροί επιθυμούν είναι να πετύχουν τη σταθεροποίηση της κατάσταση του. Αν δεν γίνει αυτό δεν είναι δυνατή καμία εκτίμηση».

Επιχείρηση απεγκλωβισμού χρειάστηκε μόνο για τον οδηγό και το άτομο που καθόταν ακριβώς από πίσω του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς στο αυτοκίνητο δεν φορούσε ζώνη, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν ο οδηγός είχε δίπλωμα οδήγησης. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά ήταν μαθητές Λυκείου και κάτοικοι της ίδιας γειτονιάς. Το αυτοκίνητο αφού βγήκε εκτός πορείας, προσέκρουσε σε τοίχο και στη συνέχεια έπεσε σε περίφραξη.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο είναι πλατύς, δεν έχει πεζοδρόμια ούτε και διαγράμμιση που να χωρίζει τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επίσης ο συγκεκριμένος δρόμος δεν έχει φωτισμό.

Η τροχαία διενεργεί την προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ πηγές της πυροσβεστικής σημειώνουν στον ραδιοφωνικό σταθμό alpha 96.5, πως στη διάρκεια του απεγκλωβισμού δεν χρειάστηκε να κόψουν τις ζώνες ασφαλείας. Την ίδια ώρα τόσο στο χώρο στάθμευσης πλησίον του σημείου πρόσκρουσης, όσο και στα γηπεδάκια τα οποία εσωκλείονται στους τοίχους όπου προσέκρουσε το ΙΧ διαθέτουν κάμερες, το υλικό των οποίων ενδέχεται να φωτίσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Για περισσότερο από μία ώρα οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να βγάλουν από τα συντρίμμια του μοιραίου αυτοκινήτου τους επιβάτες. «Τα ξημερώματα ήρθαν 4 ασθενοφόρα και 3 πυροσβεστικά οχήματα και για μία ώρα προσπαθούσαν να βγάλουν τους επιβάτες από το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο δεν γνωρίζονταν. Ήταν μια άμορφη μάζα. Τα συντρίμμια πετάχτηκαν πολλά μέτρα μακριά. Στο σημείο όλα τα αυτοκίνητα τρέχουν πάνω από το όριο ταχύτητας. Και στο παρελθόν έχουν γίνει σοβαρά ατυχήματα. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση», τόνισε ο Γιάννης Τσακμάς ο οποίος μένει ακριβώς απέναντι από το σημείο που έγινε το δυστύχημα.

«Είναι πολύ περίεργο ο τρόπος με τον οποίο έγινε το δυστύχημα. Είναι ένας επικίνδυνος δρόμος. Στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε το δυστύχημα είναι μια ευθεία. Και όλοι καταλαβαίνουν ότι για να φύγει ένα αυτοκίνητο από την πορεία του θα πρέπει να τρέχει υπερβολικά. Πρέπει να υπάρξει διαγράμμιση, όπως και μεγαλύτερος έλεγχος. Είναι θαύμα που δεν έχουμε θρηνήσει άλλα θύματα. Κάθε μέρα μέχρι και τις 11 που είμαι στα γηπεδάκια βλέπουν πολλά τα μάτια μου», τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδιοκτήτης των γηπέδων, στον τοίχο των οποίων σταμάτησε την πορεία του το μοιραίο αυτοκίνητο, Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Να σημειώσουμε ότι από το πρωί στην Οδό Αναγεννήσεως όπου τα ξημερώματα έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα πραγματοποιούνται από τον Τροχαία Θεσσαλονίκης έλεγχοι για υπερβολική ταχύτητα. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξε μεγάλη παραβατικότητα.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το δυστύχημα: «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-03-2017), στην περιοχή του Ευόσμου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 17χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσκρούοντας αρχικά σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια σε τσιμεντένιο τοίχο περίφραξης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού και τριών συνεπιβατών του (ημεδαποί ηλικίας 17,17 και 19 ετών), καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό έτερου επιβάτη του οχήματος (17χρονος ημεδαπός). Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης».

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τα θύματα του τροχαίου στον Εύοσμο

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεσσάρων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στον Εύοσμο τήρησε η Βουλή.

Το θέμα έθιξε στη Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνης, καλώντας την επιτροπή Οδικής Ασφάλειας να δει εξαρχής τόσο το θέμα της πρόληψης όσων και των κατασταλτικών μέτρων.

«Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την υποχρεωτικότητα του μαθήματος οδικής ασφάλειας, αν όχι από το δημοτικό, αλλά από την Α΄ Γυμνασίου», επεσήμανε.

Στην συζήτηση παρενέβη ο παριστάμενος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου που ανέφερε πως το υπουργείο ετοιμάζεται για τη συστηματική εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα οδικής αγωγής.

Το πρόγραμμα ετοιμάζεται εδώ και καιρό, αλλά δεν ανακοινώθηκε έως σήμερα για να μην εκληφθεί ως πρόχειρη αντίδραση στο τραγικό τροχαίο στη εθνική οδό.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο που σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου