Eχετε εφιάλτες; 5 λόγοι που σας τους προκαλούν και πώς θα τους διώξετε! | Epirus World

Eχετε εφιάλτες; 5 λόγοι που σας τους προκαλούν και πώς θα τους διώξετε!

Μετά από μια κουραστική ημέρα, πέφτεις στο κρεβάτι και εκεί που δεν καταλαβαίνεις πότε σε πήρε ο ύπνος να το... Εσύ τρέχεις να ξεφύγεις από το ζόμπι που σε κυνηγάει και ζητάς βοήθεια από την κολλητή σου η οποία, όμως, δεν μπορεί να σου δώσει λύση γιατί είναι ραντεβού με τον Μπραντ Πιτ στο σπίτι της γιαγιάς σου.

Ωπα, γιατί η κολλητή σου είναι με τον φρεσκοχωρισμένο σταρ και εσύ γιατί ξύπνησες λαχανιασμένη, έχοντας στο μυαλό σου τη γιαγιά σου;

Ολοι βλέπουμε όνειρα. Αλλοι τα θυμούνται και άλλοι όχι. Το σύνηθες είναι όταν θυμόμαστε τι έγινε στο όνειρό μας να ψάχνουμε την βαθύτερη ερμηνεία του, ώστε να προβλέψουμε αν θα μας συμβεί κάτι στο μέλλον.

Πριν, όμως, ανοίξουμε τον Καζαμίας, ας σκεφτούμε τι κάναμε πριν πέσουμε για ύπνο για να εξηγήσουμε τους λόγους που πάλι είδαμε μια απίστευτη ιστορία στον ύπνο μας. Ναι, το ότι φάγαμε βαριά ισχύει!

Εφαγες τυρί
Αν δεν θέλεις να δεις περίεργα όνειρα το βράδυ, μην φας τυρί. Μελέτη του British Cheese Board αναφέρει πως το αγαπημένο σου τυράκι μπορεί να φταίει για τα όνειρά σου. Μάλιστα, η επιλογή σου μπορεί να σε κάνει να δεις κάτι διαφορετικό, με το τσένταρ να «καλεί» στον ύπνο σου διασήμους και το ροκφόρ να υπόσχεται όνειρα με γραφικά.

Πήρες μελατονίνη
Είναι δημοφιλές ενισχυτικό ύπνου, ωστόσο, το συμπλήρωμα αυξάνει τον αριθμό κύκλων REM σε μια νύχτα, που μπορούν να προκαλέσουν έντονα όνειρα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Τσιμπολόγησες πριν το κρεβάτι
Τρώγοντας λίγο πριν πέσεις για ύπνο, αυξάνεις τη θερμοκρασία του σώματός σας και ενισχύεις τον μεταβολισμό σου, κάτι που εντείνει την εγκεφαλική δραστηριότητα. Το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ σημειώνει πως υπάρχει άμεση συσχέτιση του πόσο αργά τρώμε με τους εφιάλτες.

Κοιμάσαι με την τηλεόραση ανοικτή
Τα όνειρά σου μπορούν να επηρεαστούν από τους ήχους που βγάζει η τηλεόραση, με τους διαλόγους να σου προκαλούν όνειρα. Γενικά, η καλύτερη συμβουλή είναι να κλείσεις οποιαδήποτε οθόνη μία ώρα πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Στρες
Οταν το μυαλό είναι μέσα στο άγχος τι να σου κάνει... Προφανώς και θα κάνει τον ύπνο πλούσιο από όνειρα, μιας και νους και σώμα δεν ηρεμούν. Πάρε βαθιές, αργές ανάσες πριν κοιμηθείς και άσε τις έγνοιες για το πρωί. Διαφορετικά θα καταλήξεις είτε ξύπνιος/α όλο το βράδυ ή να βλέπεις στον ύπνο σου το πρότζεκτ που ετοιμάζεσαι να παραδώσεις.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου