Γιάννενα: Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ - Στα παραμεθόρια σε έξαρση η εγκληματικότητα!.. | Epirus World

Γιάννενα: Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ - Στα παραμεθόρια σε έξαρση η εγκληματικότητα!..

Στα κρούσματα επιθέσεων σε παραμεθόρια χωριά του Νομού Ιωαννίνων, τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, προκαλώντας τρόμο στους λιγοστούς κατοίκους, αλλά και σ’ αυτά που παρατηρούνται στα χωριά που κατοικεί η ελληνική εθνική μειονότητα, αναφέρεται σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. και πρ. Υπουργός Κώστας Τασούλας. 

Η κατάσταση έχει δυστυχώς, ξεφύγει από κάθε έλεγχο, γι’ αυτό και ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφαλείας στο ακριτικό Πωγώνι και στην ακριτική Κόνιτσα, ενώ ζητά να τύχουν προστασίας τα περιουσιακά δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών κατοίκων των περιοχών Αγίων Σαράντα, Δερόπολης, Αργυροκάστρου και Χειμάρρας.

Η εισαγόμενη εγκληματικότητα
Περιγράφοντας το τι συμβαίνει σήμερα στην περιοχή, ο Κ. Τασούλας, αναφέρει στην ερώτησή του: «τον τελευταίο καιρό τα φαινόμενα της εισαγόμενης από την Αλβανία εγκληματικής δραστηριότητας στην παραμεθόρια ζώνη του νομού Ιωαννίνων (Πωγώνι, Κόνιτσα) συμβαδίζουν με έξαρση της εγκληματικότητας σε βάρος Βορειοηπειρωτών στη Χειμάρρα, στους Αγίους Σαράντα, στη Δερόπολη και στο Αργυρόκαστρο.

»Οι Ιεροί Ναοί στο Πωγώνι και στην Κόνιτσα λεηλατούνται από συμμορίες Αλβανών που εκμεταλλεύονται την εγγύτητα των συνόρων για να εξαφανισθούν αφού αφαιρέσουν πολύτιμα ιερά κειμήλια.  Ο σχετικός κατάλογος των χωριών που χτυπούν δεν έχει πλέον τελειωμό:  Χιονιάδες, Μολυβδοσκέπαστο, Ξηρόβαλτο, Ορεινό, Ποντικάτες αποτελούν τους πιο πρόσφατους στόχους.

»Την ίδια στιγμή σε περιοχές που κατοικούν μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας παρατηρείται έξαρση κλοπών και αυθαιρεσιών σε βάρος τους, γεγονός που οι αλβανικές αρχές αντιμετωπίζουν με προκλητική ανοχή και απάθεια».

Το χρέος της Πολιτείας
Και καταλήγει στην γραπτή τοποθέτησή του ο Γιαννιώτης βουλευτής σημειώνοντας ότι: «η ελληνική Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει αστυνομικά την παραμεθόριο ζώνη του Πωγωνίου και της Κονίτσης που είναι κυριολεκτικά στο έλεος της εισαγόμενης εγκληματικότητας αλλά και να υποστηρίξει σθεναρά βασικά δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών που αντιμετωπίζονται ως παρίες από το αλβανικό κράτος.  
Ταυτόχρονα αξίζει να ερευνηθεί περαιτέρω το εάν αυτή η διπλή έξαρση εγκληματικότητας, αφενός δηλαδή η εισαγόμενη στα παραμεθόρια χωριά των Ιωαννίνων και αφετέρου  η στρεφόμενη στο εσωτερικό της γείτονος κατά του ελληνικού στοιχείου είναι υποκινούμενη στο πλαίσιο μιας γενικότερης ανθελληνικής στρατηγικής». [proinoslogos.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου