Σύλληψη Ιταλών κυνηγών κοντά στα σύνορα | Epirus World

Σύλληψη Ιταλών κυνηγών κοντά στα σύνορα

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων, υπηκόων Ιταλίας, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών για άσκηση θήρας σε περιοχή πλησίον της μεθοριακής γραμμής με την Αλβανία.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Ε’ ΚΟΗ σε έλεγχο που διενήργησαν στην περιοχή Νεοχωρίου Πωγωνίου, εντόπισαν τα δύο άτομα, να ασκούν θήρα, κατέχοντας παραποιημένα κυνηγετικά όπλα.

Τα όπλα κατασχέθηκαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, που θα διαβιβαστεί αρμοδίως.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ επιθυμεί να εκφράσει προς κάθε κατεύθυνση την υποχρέωση όλων εκείνων που ασκούν θήρα, να σέβονται και να τηρούν την κείμενη νομοθεσία.

Ιδιαίτερα δε, προς τους αλλοδαπούς κυνηγούς που βρίσκονται κατά εκατοντάδες αυτήν την περίοδο στην περιοχή, εφιστά την προσοχή τους, ώστε να ενημερώνονται για τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις τους από το ενημερωτικό φυλλάδιο που τους διανέμεται την ημέρα έκδοσης των αδειών θήρας, και το οποίο έχει εκδοθεί από την Ε’ ΚΟΗ και είναι γραμμένο στην ελληνική, την αγγλική και την ιταλική γλώσσα.

Σε μία δεύτερη περίπτωση, πριν από λίγες ημέρες σε περιοχή του Αμβρακικού, έπειτα από πολύωρη παρακολούθηση, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες εντόπισαν δύο άτομα να ασκούν θήρα, χρησιμοποιώντας πλωτό μέσο.

Κατά την αποχώρησή τους από το σημείο, διενεργήθηκε ο έλεγχος της Θηροφυλακής και σε βάρος των δύο ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για άσκηση θήρας με χρήση πλωτού μέσου.

Κατασχέθηκαν τα όπλα και το πλωτό μέσο, αλλά και 10 φαλαρίδες που είχαν ήδη θηρεύσει.[epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου