Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου: Η χρήση βίας υπονομεύει την Δημοκρατία | Epirus World

Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου: Η χρήση βίας υπονομεύει την Δημοκρατία

Η ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την 21η Φεβρουαρίου, ημέρα πανηγυρική για την ̟όλη των Ιωαννίνων, ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, αιφνιδιαστικά και απρόκλητα, επιτέθηκε με καδρόνια και πυροσβεστήρες εναντίον αστυνομικών που συμμετείχαν στα μέτρα για την διεξαγωγή της στρατιωτικής και μαθητικής παρέλασης με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό επτά (7) αστυνομικών, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!!!

Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός της βάρβαρης και απρόκλητης επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών με σκοπό να βλάψουν την σωματική τους ακεραιότητα κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους. Οι εγκληματικές αυτές ενέργειες στρέφονται εναντίον σκληρά εργαζομένων συναδέλφων, υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, ταγμένων στην προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας των πολιτών, εναντίον της πολιτείας και εν τέλει της δημοκρατίας. Έχουμε όλοι υποχρέωση να κατανοήσουμε ότι ο αστυνομικός ανεξαρτήτως βαθμού και θέσεως είναι κομμάτι της κοινωνίας, σκληρά εργαζόμενος, που καθημερινώς και κάτω από δύσκολες συνθήκες δίνει μάχη για την πάταξη της εγκληματικότητας και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ζητούμε την θεσμική θωράκιση των αστυνομικών εναντίον τέτοιων συμπεριφορών και καλούμε την φυσική και πολιτική ηγεσία όπως καταδικάσει κάθε πράξη βίας που στρέφεται κατά των αστυνομικών.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισθέντες αστυνομικούς εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μην γίνουμε, εις το μέλλον, μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

(Π.Ο.ΑΞΙ.Α) (Ε.ΑΞΙ.Α.Η
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου