Γιάννενα: «Τιμώρησαν» τα αδέσποτα με φόλες στην Καστρίτσα! | Epirus World

Γιάννενα: «Τιμώρησαν» τα αδέσποτα με φόλες στην Καστρίτσα!

Σε μείζον ζήτημα για όλο τον διευρυμένο Δήμο Ιωαννιτών έχουν εξελιχθεί τα αδέσποτα.

Και καθώς αποτελεσματική λύση δε δίνεται στο πρόβλημα διαχείρισής τους, πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων σκυλιών σε πολίτες αλλά και η «τιμωρία» των ζώων από ανθρώπους που δεν… διακρίνονται για την ευαισθησία τους, παρό­λο που τα ίδια, σε τελική ανάλυση, δε φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. 
Για παράδειγμα, τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι έριξαν φόλες σε αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή της Καστρίτσας, τα οποία μάλιστα φρόντιζαν κάτοικοι της περιοχής όπως καταγγέλλει με επιστολή της προς τον «Π.Λ.» η φιλόλογος κ. Χρυσάνθη Νάκου, υπενθυμίζοντας πως η δηλητηρίαση ζώων διώκεται ποινικά!

Η επιστολή
Η κ. Χρυσάνθη Νάκου στην επιστολή της αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά για τη δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων στην Καστρίτσα:

«Είμαι κάτοικος Καστρίτσας και θεωρώ χρέος μου να γνωστοποιήσω αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο στην περιοχή ώστε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και οι συμπολίτες μας που διαθέτουν συνείδηση και αγάπη για τα ζώα.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια ραγδαία αύξηση αδέσποτων ζώων εξαιτίας της αδυναμίας κάποιων συμπολιτών μας να τα συντηρήσουν, με αποτέλεσμα αυτά να περιφέρονται αναζητώντας λίγη τροφή. 

Σημαντική βοήθεια και έργο προσφέρουν τα φιλοζωικά σωματεία Ιωαννίνων, αλλά και το γραφείο διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Dήμου, το οποίο περιμαζεύει τα αδέσποτα, διενεργεί ιατρικό έλεγχο, τα εμβολιάζει και τους τοποθετεί κολάρο ώστε κατά την επανένταξή τους οι πολίτες να γνωρίζουν ότι πρόκειται για ζώα χωρίς ασθένειες.
Στην Καστρίτσα υπήρχαν αρκετά σκυλιά με κολάρο, δηλαδή πλήρως ελεγμένα από τον Δήμο, τα οποία τα τάιζαν και τα φρόντιζαν, και αυτό είναι προς τιμήν τους, κάτοικοι της περιοχής μεταξύ των οποίων εγώ και η οικογένειά μου, που πάντα αφήνουμε ένα πιατάκι με φαγητό έξω από την πόρτα μας. Την Πέμπτη 9/2/2017 εξαφανίστηκαν τρία σκυλιά (αν όχι και περισσότερα) μέσα σε ένα πρωινό. 

Μέχρι το βράδυ δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους και αυτό μας έβαλε σε υποψίες, οπότε και ξεκινήσαμε την αναζήτηση. Κατορθώσαμε και βρήκαμε μόνο το ένα άψυχο σώμα μιας σκυλίτσας, η οποία ήταν δηλητηριασμένη. 

Ύστερα από μαρτυρίες κατοίκων πληροφορηθήκαμε ότι άλλο ένα από τα τρία σκυλιά χρώματος μαύρου βρέθηκε δηλητηριασμένο το πρωινό της Πέμπτης γύρω στις 10:00 μέσα στο χωριό και ύστερα το απομάκρυναν από εκεί.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό στην περιοχή μας. Σκυλιά, τα οποία τα φροντίζαμε για κάποιους μήνες ξαφνικά εξαφανίζονταν. 

Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι μικρόνοες άνθρωποι χωρίς ίχνος πολιτισμού και συνείδησης, οι οποίοι ξεσπούν τα όποια προβλήματά τους ψυχολογικά ή μη σε ανυπεράσπιστα και αθώα σκυλιά. Γιατί πρέπει να τονιστεί ότι τα σκυλιά αυτά και πλήρως ελεγμένα ήταν, καθώς φορούσαν το χαρακτηριστικό κολάρο από τον Δήμο και πλήρως εξημερωμένα.

Υποτίθεται ότι η λογική είναι αυτή που διαχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα και γι’ αυτό ο εχέφρων άνθρωπος ως ο πιο δυνατός πρέπει να προστατεύει τα αδύναμα αυτά πλάσματα, Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο επέδειξαν μια κτηνώδη συμπεριφορά, αλλά φάνηκαν υποδεέστεροι και από τα ζώα. 

Πρέπει, λοιπόν, να υπενθυμίσω σ’ αυτά τα διεστραμμένα μυαλά, ότι η σχετική νομοθεσία περί δηλητηρίασης ζώων επιφέρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, καθώς και χρηματική ποινή που μπορεί να ανέλθει έως και 15.000 ευρώ.

Κλείνοντας, κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μου, στους υπεύθυνους φορείς και στους συγχωριανούς μου να λάβουν μέτρα ώστε να μην διαιωνίζεται αυτή η αποτρόπαιη πράξη. Η όποια ύποπτη συμπεριφορά να καταγγέλλεται χωρίς δεύτερη σκέψη για να τιμωρηθούν οι ένοχοι όπως τους αξίζει»! [proinoslogos.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου