Πενήντα οι μελέτες για τα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας | Epirus World

Πενήντα οι μελέτες για τα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας

Πάνω από εννιακόσιοι (900) τίτλοι που περιλαμβάνουν υδρογεωλογικές-γεωθερμικές-ιατρικές μελέτες, καθώς και μελέτες αξιοποίησης των ιαματικών πηγών όλης της χώρας ταξινομήθηκαν και καταχωρήθηκαν πρόσφατα στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το αρχείο είναι προσβάσιμο στις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων, τους φοιτητές, τους μελετητές και άλλους ενδιαφερόμενους.

Μπαίνοντας κάποιος στον σύνδεσμο μπορεί να δει τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί όλα αυτα τα χρόνια για τις Ιαματικές Πηγές Πρέβεζας και οι οποίες φτάνουν τις 50!
Εν τω μεταξύ σήμερα Τετάρτη πραγματοποιείται στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι θα συζητηθεί η χρηματοδότηση των έργων στις Ιαματικές Πηγές μέσω ΕΣΠΑ.Στην Συνέλευση θα παραστεί ως εκπρόσωπος του Δήμου Πρέβεζας ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ Χρήστος Νέσσερης, ενώ είναι πολύ πιθανό να "κλείσει" και η διαδικασία της αναγνώρισης των Πηγών της Πρέβεζας η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Η χρηματοδότηση των Ιαματικών Λουτρών της Πρέβεζας βρίσκεται και στο επίκεντρο της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία εκπονεί συγκεκριμένο πλάνο για τα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας, Κόνιτσας και Φιλιατών συμβάλλοντας έτσι στην άνοδο του Ιαματικού Τουρισμού που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε καθοδική πορεία.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου