Η ενδυματολόγος Μαίρη Ζόφρις,ξανά υποψήφια για Οσκαρ | Epirus World

Η ενδυματολόγος Μαίρη Ζόφρις,ξανά υποψήφια για Οσκαρ

Ο πατέρας της κατάγεται από τα Γιάννενα.

Εκ νέου είναι υποψήφια για Οσκαρ η ελληνικής καταγωγής ενδυματολόγος Μαίρη Ζαφειροπούλου (Mary Zophres). Η κ. Ζόφρις δημιούργησε τα κοστούμια του έργου La La Land, το οποίο κέρδισε 14 υποψηφιότητες. «Ηθελα οι γυναίκες στο κοινό να καρδιοχτυπήσουν με τον Ράιαν (Γκόσλινγκ) και οι άντρες να νιώσουν ρομαντικά για την Εμμα (Στόουν)» δήλωσε η ομογενής ενδυματολόγος στο hollywoodreporter.com. 

Η 46χρονη Μαίρη Ζόφρις, ήταν υποψήφια για Οσκαρ και για τα κοστούμια στην ταινία των αδελφών Κόεν «Αληθινό θράσος». Γεννήθηκε στη Φλόριδα και ο πατέρας της κατάγεται από τα Γιάννενα. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης. Από μικρή είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην ένδυση και εργάστηκε σε κατάστημα ρούχων που διατηρούσαν οι γονείς της. Είναι περιζήτητη στο Χόλιγουντ και έχει φτιάξει κοστούμια για αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, ενώ συνεργάστηκε με κορυφαίους Αμερικανούς σκηνοθέτες, όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.[epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου