Το καιρικό φαινόμενο που επιδεινώνει τις ημικρανίες | Epirus World

Το καιρικό φαινόμενο που επιδεινώνει τις ημικρανίες

Η ημικρανία είναι μία πολύ συχνή μορφή κεφαλαλγίας, προσβάλλοντας κατά μέσον όρο το 12-18% των ενηλίκων, με τις γυναίκες ασθενείς να είναι σχεδόν τριπλάσιες από τους άνδρες.
Οι ακριβείς αιτίες της ημικρανίας δεν είναι γνωστές, αλλά πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος των πασχόντων είναι πιο ευαίσθητος στις περιβαλλοντικές επιρροές και ότι ορισμένα τρόφιμα, έντονα φώτα ή ακόμα και η πείνα μπορεί να την ενεργοποιήσουν.
Ποιο καιρικό φαινόμενοο όμως μπορεί να τις επιδεινώσει; Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως ανακάλυψαν, η συχνότητα των πονοκεφάλων αυξάνεται κατά το ένα τρίτο τις ημέρες που υπάρχουν καταιγίδες με κεραυνούς.
Οι πιθανές αιτίες της συσχέτισης μπορούν να εντοπιστούν σε διάφορα φυσικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον καθηγητή Κλινικής Ιατρικής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Κεφαλαλγίας (NHF) των ΗΠΑ δρ Βίνσεντ Μάρτιν.
Όπως είπε τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν οι κεραυνοί μπορεί να είναι η μία αιτία. Επιπλέον, οι κεραυνοί προκαλούν αυξήσεις στους ατμοσφαιρικούς ρύπους, όπως το όζον, ενώ μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη απελευθέρωση των σπορίων των μυκήτων που μπορεί να οδηγήσουν σε ημικρανία.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου