Η φρικτή δολοφονία της νεαρής οδοντιάτρου στη Σπάρτη | Epirus World

Η φρικτή δολοφονία της νεαρής οδοντιάτρου στη Σπάρτη

Ήταν λίγο πριν τις 11 το πρωί, της 3ης Ιουλίου 1962, όταν ο 26χρονος οπλίτης των ΤΕΑ, Κ. Β. έφυγε από το σπίτι του στη Σπάρτη με προορισμό το οδοντιατρείο της Π.Ζ., όπου είχε ένα ακόμη ραντεβού για θεραπεία των δοντιών του. Στον ώμο του είχε κρεμασμένο το υπηρεσιακό του όπλο και στα χέρια του κρατούσε μια δέσμη φυσιγγίων.
Ο νεαρός άφησε στην είσοδο του ιατρείου το όπλο και τα φυσίγγια, μπήκε στα γραφείο και, αφού χαιρέτησε την 27χρονη οδοντίατρο και τις δυο φίλες της που ήταν μαζί της, κάθισε στην καρέκλα του οδοντιατρείου. Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ η νεαρή γυναίκα είχε ολοκληρώσει τη θεραπεία των δοντιών του, εκείνος σηκώθηκε πήγε στην είσοδο πήρε στα χέρια του το όπλο, το γέμισε και επέστρεψε στο ιατρείο. Στη θέα του οπλισμένου άνδρα, η 27χρονη οδοντίατρος παραξενεύτηκε και ανυποψίαστη τον ρώτησε: «Πού πας με το όπλο, τι θέλεις;» για να τον ακούσει να της απαντά, απότομα: «Θέλω να σε σκοτώσω».
Όπως περιέγραψαν λίγο αργότερα οι φίλες της οδοντιάτρου, η γυναίκα σοκαρισμένη δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς, λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τον διάλογο της με τον 26χρονο, εκείνος σήκωσε το όπλο του και την πυροβόλησε. Η Π.Ζ. έπεσε αιμόφυρτη στο πάτωμα και εκείνος αμέσως μετά έστρεψε την κάνη του όπλου στον κρόταφο του και πάτησε για δεύτερη φορά την σκανδάλη. Οι δυο νεαρές φίλες της οδοντιάτρου, αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας, έντρομες άνοιξαν την πόρτα του ιατρείου και άρχισαν να τρέχουν ουρλιάζοντας για βοήθεια. Πίσω τους άφησαν τη νεαρή οδοντίατρο και τον 26χρονο μέσα σε λίμνη αίματος.
Όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο ιατρείο για την γυναίκα ήταν ήδη αργά, καθώς το χτύπημα που δέχτηκε αποδείχθηκε μοιραίο. Ο 26χρονος, όμως, ήταν ζωντανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση με παραμορφωμένο το πρόσωπο και την κάτω σιαγόνα.
Από την πρώτη στιγμή οι αρχές εστίασαν τις έρευνες τους στο ενδεχόμενο θύμα και θύτης να είχαν ερωτική σχέση. Ωστόσο, δεν άργησαν να διαπιστώσουν πως αυτό δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Όπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός ήταν ερωτευμένος με την οδοντίατρο. Της είχε εκμυστηρευτεί τον έρωτα του, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίθηκε. Τον απέρριψε λέγοντας του, με ευγενικό τρόπο, πως δεν ενδιαφερόταν για εκείνον.
Το πάθος του, όμως, ήταν τέτοιο που πίστευε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εκείνη. Έτσι, αποφάσισε να τη σκοτώσει και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. Για μέρες κατέστρωνε το σχέδιο του και για το λόγο αυτό πήγαινε στο ιατρείο της, ως πελάτης, περιμένοντας να του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία για να γράψει ο ίδιος τον επίλογο στην ιστορία του ανεκπλήρωτου έρωτα που τον βασάνιζε.dgfdghd
Περίπου 15 ημέρες μετά το φονικό η κατάσταση της υγείας του 26χρονου εξακολουθούσε να είναι πολύ σοβαρή. Δεν ήταν σε θέση να μιλήσει με αποτέλεσμα να δώσει γραπτή απολογία στις αρχές δηλώνοντας μετανιωμένος για το έγκλημα. Μάλιστα, στην απολογία του ισχυριζόταν πως είναι αποφασισμένος, όταν βγει από το νοσοκομείο, να θέσει τέρμα στη ζωή του.
Επτά μήνες μετά το φονικό, τον Φεβρουάριο του 1963, ο Κ.Β. κάθισε στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Ναυπλίου κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν οι φίλες της άτυχης οδοντιάτρου οι οποίες ήταν μπροστά στη δολοφονία. Οι δύο νεαρές γυναίκες περιέγραψαν λεπτό προς λεπτό το στυγερό έγκλημα και τον τρόμο που έζησαν, φοβούμενες ότι ο κατηγορούμενος θα στρέψει το όπλο του και σε βάρος τους. Τραγική φιγούρα ο πατέρας του θύματος ο οποίος απαρηγόρητος μίλησε για το παιδί του και το τραγικό τέλος του ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.,
Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση κάνοντας παράλληλα δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Στον Κ. Β. επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών, ενώ το δικαστήριο τον υποχρέωσε να καταβάλει το ποσό των 25.000 δρχ. ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη στους γονείς του θύματος.
[newsbeast.gr]
dhdgd
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου