Από την Λέσβο στο Πέραμα… Νέες αφίξεις προσφύγων! | Epirus World

Από την Λέσβο στο Πέραμα… Νέες αφίξεις προσφύγων!

Κατά την προσφιλή της τακτική, η Ύπατη Αρμοστεία, χωρίς να έχει ενημερώσει καμία από τις τοπικές αρχές, προχώρησε αργά το απόγευμα της Τρίτης, σε νέες αφίξεις προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ξενοδοχείο που έχει μισθωθεί στην περιοχή του Περάματος Ιωαννίνων και στο οποίο διέμενε μέχρι πρότινος οικογένειες των Γεζίντι που πλέον μετακινήθηκαν στην Αθήνα, μεταφέρθηκαν από την Λέσβο, περίπου εξήντα πρόσφυγες.

Πρόκειται κυρίως για οικογένειες Συρίων που για κάποιο χρονικό διάστημα θα φιλοξενηθούν στη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα.

Για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις, όπως συνέβη και με άλλες, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση των τοπικών αρχών, οι οποίες μάλλον δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πλέον ούτε τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή.

Την ίδια ώρα φαίνεται ότι ετοιμάζεται πυρετωδώς ο καταυλισμός του Κατσικά ο οποίος θα φιλοξενήσει και πάλι πρόσφυγες, περίπου πεντακόσιους, ενώ μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να είναι έτοιμες και οι εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη».[epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου