ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Πετυχημένη η Ομαδική Συνάντηση των Μεντόρων | Epirus World

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Πετυχημένη η Ομαδική Συνάντηση των Μεντόρων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 η "Ομαδική Συνάντηση των Μεντόρων" στο πλαίσιο του Προγράμματος Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Π.Ι.). Το Πρόγραμμα Mentoring Π.Ι. υλοποιείται για 4η χρονιά από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Ιδρύματος με σκοπό την υποστήριξη των φοιτητών και νέων αποφοίτων του σε θέματα απασχόλησης, σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας.     

Τους εθελοντές Μέντορες του Προγράμματος, καταξιωμένους επαγγελματίες από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, καλωσόρισε ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ιδρυματικός Υπεύθυνος της ΔΑΣΤΑ, Καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος παρουσίασε τις δραστηριότητες της ΔΑΣΤΑ, τη σημασία που δίνει το Πανεπιστήμιο στο Πρόγραμμα Mentoring, καθώς και τα οφέλη για τους πτυχιούχους και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.  

Στους Μέντορες δόθηκε η δυνατότητα να εκπαιδευτούν στη φιλοσοφία και τις αρχές του mentoring και στη διαχείριση της σχέσης τους με τους καθοδηγούμενους τους (mentees), αλλά και να συμμετέχουν σε ένα διάλογο για το ρόλο και τη συμβολή του Μέντορα στην ενδυνάμωση των νέων πτυχιούχων στην πορεία της επαγγελματικής τους ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι Μέντορες εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την πρόσκληση που έλαβαν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Mentoring Π.Ι., τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης δυναμικών και επωφελών συνεργασιών μεταξύ της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσω του Προγράμματος Mentoring Π.Ι., το οποίο είναι το μοναδικό ανάλογο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, συνεχίζει να πρωτοπορεί δημιουργώντας έδαφος εθελοντικής προσφοράς και συνθήκες διοχέτευσης της πολύτιμης γνώσης και εμπειρίας των Μεντόρων για την καθοδήγηση νέων ανθρώπων σχετικά με τον επαγγελματικό χώρο της επιλογής τους στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον.  Την εκπαίδευση των Μεντόρων πραγματοποίησε o κος Δερλώπας Άγγελος, Πρόεδρος ICF Greece και η κα Έφη Γερωνυμάκη, Υπεύθυνη της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.[epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου