Το συναρπαστικό πλατανόδασος της Εύβοιας | Epirus World

Το συναρπαστικό πλατανόδασος της Εύβοιας

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες προς τη βόρεια Εύβοια- και την αγαπημένη πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας ή τα εξωτικά Λιχαδονήσια- διασχίζουν το μαγευτικό βόρειο τμήμα του νησιού. Ένας από τους σχεδόν καθιερωμένους σταθμούς γίνεται στο Προκόπι, στο προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Η περιοχή όμως επιφυλάσσει και άλλου τύπου αξιοθέατα, για εκείνους που έχουν τη διάθεση να εξερευνήσουν τον εντυπωσιακό φυσικό πλούτο.
Η βόρεια Εύβοια διατρέχεται από τον πανέμορφο ποταμό Κηρέα ενώ «ορόσημο» της περιοχής αποτελεί το εκθαμβωτικό πλατανόδασος. Το οδοιπορικό περνά ανάμεσα από αναρίθμητα πλατάνια και τρεχούμενα νερά, πριν ο Κηρέας ενωθεί με τον ποταμό Νηλέα και καταλήξουν μαζί στα νερά του Αιγαίου.
Παρά το μικρό μέγεθός του ο Κηρέας αποτελεί πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες με τα καθαρά, παγωμένα νερά του, τα ξύλινα γεφύρια και τα σκαλάκια που οδηγούν τα βήματα των περιηγητών μέσα στο πλατανόδασος. Στις όχθες του ποταμού, στην τοποθεσία Παρασκευόρεμα, βρίσκεται ο περίφημος Μεγάλος Πλάτανος, η ηλικία του οποίου υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 2000 χρόνια, αναδεικνύοντας το σε ένα από τα γηραιότερα δέντρα της Ευρώπης.
ΚΗΡΕΑΣΚΗΡΕΑΣΚΗΡΕΑΣΚΗΡΕΑΣΚΗΡΕΑΣΚΗΡΕΑΣΚΗΡΕΑΣΚΗΡΕΑΣΚΗΡΕΑΣ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου