ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Νέα επιστολή των κατοίκων περιοχής Λάκκας Σουλίου στον Πρωθυπουργό | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Νέα επιστολή των κατοίκων περιοχής Λάκκας Σουλίου στον Πρωθυπουργό

Για το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού Δερβιζιάνων.

Ανοιχτή Επιστολή των κατοίκων περιοχής Λάκκας Σουλίου.
προς τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού Δερβιζιάνων:
Κύριε Τσίπρα, λίγο τσίπα και ευαισθησία έπρεπε να είχατε για τους κατοίκους της ιστορικής περιοχής Λάκκας Σουλίου.

Κύριε Πρωθυπουργέ σας υπενθυμίζουμε ότι 150 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Λάκκα Σουλίου σας είχαμε στείλει δύο επιστολές. Την πρώτη 15 Δεκεμβρίου 2015 και την δεύτερη 3 Οκτωβρίου 2016 και σας παρακαλάγαμε σαν πρωθυπουργός να παρέμβετε ώστε να μη κλείσει το Α.Σ. Δερβιζιάνων που λειτουργούσε εδώ και 100 χρόνια ως 1966 ως υποδιοίκηση χωροφυλακής, μετέπειτα αστυνομικό τμήμα και το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω συνταξιοδοτήσεων των αστυνομικών υπαλλήλων λειτουργεί σαν Αστυνομικός Σταθμός.

Μάλιστα κύριε Πρωθυπουργέ τις επιστολές αυτές τις είχαμε κοινοποιήσει προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, την τότε Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, στους βουλευτές και την νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ιωαννίνων.
Σ’ αυτές τις δύο προηγούμενες επιστολές κύριε Πρωθυπουργέ σας αναλύσαμε λεπτομερώς την προσφορά και τις θυσίες των κατοίκων προς τον τόπο και την πατρίδα, λέγοντας με ειλικρίνεια ότι με το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού Δερβιζιάνων οι κάτοικοί τους θα μείνουν απροστάτευτοι. Γιατί το νέο Α.Τ. που γίνεται στο Δήμο Δωδώνης με έδρα την Τύρια δεν έχει καμία σχέση με την Λάκκα Σούλι γιατί η Λάκκα Σούλη απέχει από το κέντρο των Ιωαννίνων και σε πολλές περιπτώσεις 2 έως 3 ώρες, ενώ το νέο ιδρυθέν Α.Τ. Δωδώνης απέχει μόλις 10 λεπτά από το Κέντρο των Ιωαννίνων.

Και ενώ όλοι οι κάτοικοι περιμέναμε να δείξετε την ευαισθησία σας και να παρέμβετε ώστε να μην κλείσει, φαίνεται όμως ότι οι επιστολές αυτές πετάχθηκαν στον κάδο των αχρήστων. 
Το ερώτημα των κατοίκων κ. Πρωθυπουργέ ενώ ιδρύετε γραφεία παραπόνων σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να δέχεστε παράπονα και αιτήματα Πολιτών, μάλλον αν λάβουμε υπόψη τη δική σας συμπεριφορά στο δίκαιο Αίτημα των κατοίκων της Λάκκας Σουλίου, τότε διαπιστώνει κανείς ότι τα ανοίγεται για κοροϊδία και όχι για να λύσετε προβλήματα.

Γι’ αυτό κ. Πρωθυπουργέ μετά το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως όπου κλείνει οριστικά ο Αστυνομικός Σταθμός Δερβιζιάνων με απογοήτευση και πικρία σας στέλνουμε μια τρίτη επιστολή και σας τονίζουμε: «ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΚΚΑ ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ».
Δυστυχώς κ. Πρωθυπουργέ για το κλείσιμο και του Αστυνομικού Σταθμού ίσως να φταίμε και εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι για τα λάθη τα οποία κάναμε και τα πληρώνουμε. 
Πρώτο λάθος μας κύριε Πρωθυπουργέ είναι ότι σας εμπιστευτήκαμε και σας ψηφίσαμε. Με λίγα λόγια κ. Πρωθυπουργέ, με τα χεράκια μας βγάλαμε τα ματάκια μας.

Δεύτερο λάθος μας, θεωρήσαμε προκειμένου να μη γίνει πολιτική εκμετάλλευση από άλλα κόμματα να μην τους κοινοποιήσουμε την διαμαρτυρία μας. Αυτό ήταν πιστεύω μεγάλο λάθος μας.Τελειώνοντας κ. Πρωθυπουργέ πρέπει να τονίσω το πάθημά μας θα γίνει μάθημά μας, δηλώνοντας ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη μας. Αυτό θα φανεί στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν από τους κατοίκους της ταλαιπωρημένης και αδικημένης περιοχής της Λάκκας Σουλίου. Θα φάτε μαύρισμα καλό και θα σας πουν «Άντε στο καλό» σε εσάς, στους συνεργάτες σας, στο κόμμα σας και στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.Σας παρακαλούμε κύριε Πρωθυπουργέ αυτή την επιστολή μας να μην την πετάξετε στον κάδο των αχρήστων αλλά να την βάλετε στο αρχείο σας έτσι ώστε όταν φύγετε από την εξουσία τότε θα καταλάβετε και θα πείτε στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Αυτό ισχύει και για τους επόμενους που θα έρθουν στην εξουσία.

Η Επιτροπή Αγώνα
Γιάννης Γκουβάς 
Δημήτρης Παππάς-πρ. Δήμαχος Λάκκας Σουλίου-Δικηγόρος
Νικόλαος Ντότης-Μηχανικός, Πρόεδρος Αδελφότητος Λακκιωτών
[epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου