Από το πρωτάθλημα, στον υποβιβασμό - Αυτές είναι οι ομάδες που βρέθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από το ζενίθ στο ναδίρ | Epirus World

Από το πρωτάθλημα, στον υποβιβασμό - Αυτές είναι οι ομάδες που βρέθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από το ζενίθ στο ναδίρ

Πέρσι, σαν χθες (11/2/2016), είχαν διεξαχθεί 25 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ και η Λέστερ βρισκόταν στην πρώτη θέση και μάλιστα στο +5 από τους διώκτες της. Στο τέλος της κούρσας, οι «αλεπούδες» κατέκτησαν την Πρέμιερ Λιγκ, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών. Φέτος, μετά από 24 αγωνιστικές, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο Ιταλός προπονητής είναι με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου. Έτσι, η Λέστερ κινδυνεύει να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ ομάδων, που υποβιβάστηκαν την αμέσως επόμενη σεζόν της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Από το όνειρο, στον εφιάλτη...
Μάντσεστερ Σίτι
manchester_city_1937
«Ξινή» βγήκε στην Μάντσεστερ Σίτι η κατάκτηση του παρθενικού πρωταθλήματος στην ιστορία της. Το 1937 οι «πολίτες» βρέθηκαν για πρώτη φορά στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τη χαρά να είναι διπλή, αφού ταυτόχρονα υποβιβάστηκε η μισητή συμπολίτισσα, Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, την αμέσως επόμενη σεζόν, η Σίτι τερμάτισε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και υποβιβάστηκε, παρά το γεγονός πως σημείωσε τα περισσότερα τέρματα (80) από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Και επιπλέον, η Γιουνάιτεντ κέρδιζε ταυτόχρονα την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια»...
Νυρεμβέργη
nurnberg_1968
Πριν την ίδρυση της Μπουντεσλίγκα, το 1963, η Νυρεμβέργη είχε κατακτήσει οκτώ φορές το εθνικό πρωτάθλημα Γερμανίας, ώσπου τη σεζόν 1967-68 έφτασε για πρώτη (και τελευταία) φορά στην κατάκτηση του νεοσύστατου πρωταθλήματος. Ωστόσο, η απόφαση του προπονητή της, Μαξ Μέρκελ (σας θυμίζει κάτι το επίθετο;), να κάνει ανανέωση του ρόστερ την επόμενη χρονιά, αφήνοντας στην άκρη τους έμπειρους παίκτες και χρησιμοποιώντας νέα παιδιά, αποδείχθηκε καταστροφική. Κι αυτό γιατί η ομάδα τερμάτισε στην προτελευταία θέση της Μπουντεσλίγκα και υποβιβάστηκε. Και μάλιστα έκανε να επιστρέψει εννέα χρόνια στην πρώτη κατηγορία.
Γκέτεμποργκ
goteborg_1969
Μετά από μία δεκαετία «ανομβρίας» στους τίτλους, η Γκέτεμποργκ έκανε την έκπληξη το 1969 και υπό τις οδηγίες του Μπέρτιλ Γιόχανσον έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Σουηδίας. Η αμέσως επόμενη χρονιά, όμως, αποτέλεσε μία από τις πιο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία του συλλόγου. Η πρωταθλήτρια Γκέτεμποργκ τερμάτισε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό. Και αντίθετα με παλαιότερους υποβιβασμούς, που κέρδιζε άμεσα την άνοδο, αυτή τη φορά επέστρεψε στα «μεγάλα σαλόνια» μετά από έξι χρόνια.
Χέρφολγκε
herfolge_2000
Με την «αυγή» της νέας χιλιετίας, η Χέρφολγκε έκανε την απόλυτη έκπληξη στη Δανία, κατακτώντας το 2000 το πρωτάθλημα στη χώρα, που ήταν το πρώτο και μοναδικό στην ιστορία της. Την αμέσως επόμενη χρονιά, όμως, η Χέρφολγκε ολοκλήρωσε τη σεζόν προτελευταία, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί. Σήμερα, η συγκεκριμένη ομάδα δεν υπάρχει με αυτό το όνομα, αφού το 2009 συγχωνεύθηκε και μετονομάστηκε σε Κόγκε.
Χάποελ Τελ Αβίβ
Η άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισραήλ τη σεζόν 1987-88 δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε την επόμενη χρονιά για την Χάποελ Τελ Αβίβ. Η αφαίρεση τεσσάρων βαθμών για παραβίαση κανονισμών, σχετικά με τον ετήσιο προϋπολογισμό, ήταν μόνο η αρχή. Η ομάδα τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη δεύτερη κατηγορία (ακόμη και να μην είχε το -4, πάλι θα υποβιβαζόταν). Τουλάχιστον, για την ίδια, επέστρεψε στα «μεγάλα σαλόνια» την αμέσως επόμενη χρονιά.
Υ.Γ. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν Μίλαν (πρωτάθλημα 1979, υποβιβασμός 1980) και Γιουβέντους (πρωτάθλημα 2006, υποβιβασμός 2006). Ωστόσο, ο υποβιβασμός τους δεν ήταν αγωνιστικός, αλλά οφειλόταν σε τιμωρία για σκάνδαλα στημένων αγώνων (Totonero, Calciopoli).
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου