Γιάννενα: Στην Ελεούσα η στέγαση της Άμεσης Δράσης | Epirus World

Γιάννενα: Στην Ελεούσα η στέγαση της Άμεσης Δράσης

Το τμήμα Άμεσης Δράσης, το οποίο ιδρύεται στα Γιάννινα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελεί σίγουρα μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που επέρχονται σε τοπικό επίπεδο.

Το Τμήμα το οποίο θα στελεχωθεί και θα οργανωθεί εξ αρχής θα στεγαστεί στην Ελεούσα και ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την παραχώρηση του κτιρίου του παλιού δημαρχείου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης για μία τουλάχιστον δεκαετία, στη Δ/νση Αστυνομίας Ιωαννίνων, τμήματος του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου στην Ελεούσα.
Την ικανοποίησή του για την αποκέντρωση των αστυνομικών υπηρεσιών εκφράζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως με το νεοϊδρυθέν Τμήμα Άμεσης Δράσης ενισχύεται η αστυνόμευση της περιοχής και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Να σημειωθεί πως το σημερινό αποτέλεσμα είναι προϊόν των συναντήσεων και συζητήσεων που είχε ο Γενικός Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης πριν από ένα χρόνο περίπου, με τους Δημάρχους της Ηπείρου.

«Μας δίνεται η δυνατότητα να ικανοποιήσουμε το πάγιο αίτημα των πολιτών για καλύτερη αστυνόμευση του λεκανοπεδίου και της Βιομηχανικής Περιοχής, αναφέρει ο κ. Πλιάκος και ευχαριστεί για ακόμη μία φορά τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημ. Αναγνωστάκη, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Κων/νο Τσουβάλα, το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο Κων/νο Σκούμα και τον Αστυνομικό Δ/ντη Ιωαννίνων Ιωάννη Βασιλάκο για την αγαστή συνεργασία προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να στεγαστεί το Τμήμα Άμεσης Δράσης στην Ελεούσα.

Η ίδρυση του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Δ/νσης Αστυνομίας Ιωαννίνων προβλέπεται στο Προεδρικό Διάταγμα για την «Αναδιάταξη-αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία Περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας» που υπέγραψε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
[epiruspost.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου