Ο βιασμός, η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και το αποτρόπαιο έγκλημα | Epirus World

Ο βιασμός, η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και το αποτρόπαιο έγκλημα

Όταν ο υπάλληλος του Δήμου της Γλυφάδας άρχισε να αναζητεί στα σκουπίδια μερικά παιχνίδια, που είχαν πεταχτεί κατά λάθος από το σπίτι μιας γνωστή του, βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.
Στα σκουπίδια, μέσα στην τσάντα με τα παιχνίδια, βρήκε το άψυχο κορμάκι ενός νεογέννητου βρέφους. Ο άνδρας ειδοποίησε την αστυνομία η οποία δεν άργησε να φτάσει στην χωματερή. Η αστυνομία άρχισε να αναζητεί την άκρη του νήματος και ο υπάλληλος, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν το πρόσωπο κλειδί για να λυθεί ο γρίφος και να βρεθεί η μητέρα του νεκρού μωρού.
Ο άνδρας περιέγραψε βήμα προς βήμα όλες τις κινήσεις του το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Όπως εξήγησε στις αρμόδιες αρχές, την προηγούμενη ημέρα μια γνωστή του, κάτοικος της περιοχής, του είπε πως είχε αποθηκεύσει τα παιχνίδια του παιδιού της σε μια σακούλα σκουπιδιών που από λάθος κατέληξε στον κάδο έξω από το σπίτι της. Για το λόγο αυτό τον παρακάλεσε να αναζητήσει τα παιχνίδια στη χωματερή, καθώς εκείνος γνώριζε που είχαν καταλήξει γιατί συμμετείχε στην αποκομιδή τους.
Πράγματι, ο άνδρας έψαξε στα σκουπίδια, αλλά μαζί με τα παιχνίδια βρήκε και το νεκρό μωρό. Η αστυνομία, ακολουθώντας τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της, έφτασε στην ιδιοκτήτρια των παιχνιδιών η οποία σοκαρισμένη άκουσε πως, μαζί με τα παιχνίδια της, βρέθηκε και ένα νεκρό νεογέννητο βρέφος. Και η αλήθεια δεν άργησε να έρθει στο φως.
Μητέρα του παιδιού ήταν η 28χρονη υπηρέτρια του σπιτιού Σ.Μ. η οποία είχε καταφέρει να αποκρύψει από τους εργοδότες της την εγκυμοσύνη της. Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου ομολόγησε πως στραγγάλισε το μωρό της πνίγοντάς το με μια νάιλον κάλτσα.
Τον Μάιο του 1968, η Σ.Μ. κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Αθηνών στην αίθουσα του οποίου αναβίωσε η συγκλονιστική ιστορία της. Η νεαρή γυναίκα συντετριμμένη αφηγήθηκε στους δικαστές τι ήταν αυτό που την οδήγησε στο έγκλημα.
stdngaim
Όπως είπε, την ημέρα που ερχόταν από το χωριό της στην Αθήνα, ο ταξιτζής που τη μετέφερε σε ένα συγγενικό της σπίτι, την οδήγησε σε μια ερημική τοποθεσία στο Λυκαβηττό όπου και τη βίασε. Έκτοτε, η 28χρονη δεν αποκάλυψε την αλήθεια σε κανέναν. Είχε έρθει στην Αθήνα για να δουλέψει και να βοηθήσει την οικογένεια της στο χωριό και στην περίπτωση που μιλούσε για τον βιασμό της, γνώριζε πως όλα θα άλλαζαν και θα έμπλεκε σε μια περιπέτεια χωρίς προηγούμενο που θα της άλλαζε τη ζωή.
Όταν λίγο καιρό αργότερα ανακάλυψε πως ήταν έγκυος βρέθηκε σε αδιέξοδο. Δεν ήθελε η οικογένεια και οι συγχωριανοί της να μάθουν για την εγκυμοσύνης της. Ήδη, εργαζόταν ως υπηρέτρια σε ένα καλό σπίτι στη Γλυφάδα και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να καταλάβουν οι εργοδότες της πως ήταν έγκυος.
Με τρεμάμενη φωνή, η Σ.Μ. περιέγραψε στο δικαστήριο τις αγωνιώδεις προσπάθειες της, για 9 ολόκληρους μήνες, να κρατήσει καλά κρυμμένο το μυστικό του βιασμού και της εγκυμοσύνης της: «Χρησιμοποιούσα μια ζώνη την οποία έσφιγγα γύρω από την κοιλιά μου, ώστε να μην γίνεται αντιληπτό ότι μεγαλώνει. Και κατάφερα να κρύψω το γεγονός ότι ήμουν έγκυος μέχρι το τέλος».
Αναφερόμενη δε στην ημέρα που γέννησε, η 28χρονη είπε πως την έπιασαν οι πόνοι ενώ βρισκόταν στη δουλειά. Γέννησε μόνη της στο μπάνιο του σπιτιού και στη συνέχεια, όπως ομολόγησε κλαίγοντας, στραγγάλισε το μωρό χρησιμοποιώντας μια νάιλον κάλτσα.
Η 28χρονη πήρε το άψυχο κορμάκι του νεογέννητου βρέφους και το πέταξε μέσα στα σκουπίδια, μαζί με τα παιχνίδια, για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του.
Το δικαστήριο δείχνοντας επιείκεια στη νεαρή γυναίκα, την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Η 28χρονη ακούγοντας την ετυμηγορία των δικαστών ξέσπασε σε λυγμούς.[newsbeast.gr]
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου