Τελευταίος αποχαιρετισμός σε τρεις μεγάλους της τέχνης - Κηδεύονται σήμερα Μυταράς, Κουνέλλης, Βαλαβανίδης | Epirus World

Τελευταίος αποχαιρετισμός σε τρεις μεγάλους της τέχνης - Κηδεύονται σήμερα Μυταράς, Κουνέλλης, Βαλαβανίδης

Ο θάνατος του ζωγράφου και χαράκτη Γιάννη Βαλαβανίδη το Σάββατο έκανε ακόμα μεγαλύτερο το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησαν πίσω τους Δημήτρης Μυταράς και Γιάννης Κουνέλλης, που έφυγαν από τη ζωή την Πέμπτη, αφήνοντας- όλοι- πολύτιμη παρακαταθήκη το πλούσιο έργο τους.
Οι κηδείες και των τριών θα γίνουν σήμερα.
Η κηδεία του Δημήτρη Μυταρά θα τελεστεί δημοσία δαπάνη στις 12:00, από το Α' Νεκροταφείο ενώ σε ένδειξη πένθους η ΑΣΚΤ θα παραμείνει σήμερα κλειστή. Ο μεγάλος ζωγράφος και ακαδημαϊκός πέθανε σε ηλικία 83 ετών. «Πολυδιάστατη μορφή καλλιτέχνη ο Δημήτρης Μυταράς υπήρξε από τους δημιουργούς που δέσποζαν στην ελληνική εικαστική σκηνή, ιδιαιτέρα στην δεκαετία '70 και ΄80.... Μαθητές του, καθηγητές της ΑΣΚΤ και όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα της ΑΣΚΤ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγο Χαρίκλεια και στο υιό Αριστείδη» αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Στις 11:30 θα κηδευτεί ο Γιάννης Κουνέλλης στην εκκλησία «Σάντα Μαρία Ντελ Πόπολο», ευρύτερα γνωστή ως «Chiesa degli Artisti», (Εκκλησία των Kαλλιτεχνών), στην πλατεία του λαού της Ρώμης. η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, στο μέγαρο του δήμου της Ρώμης. Ο διεθνούς βεληνεκούς ζωγράφος και γλύπτης πέθανε στην ιταλική πρωτεύουσα, σε ηλικία 80 ετών.  «Είναι μία ημέρα θλίψης. Έφυγε ένας μεγάλος δάσκαλος, θετός Ιταλός, ο οποίος με το έργο του επηρέασε καθοριστικά τη σύγχρονη τέχνη» έγραψε στο Twtter o Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.
Η κηδεία του Γιάννη Βαλαβανίδη θα γίνει σήμερα στις 15:30 μετά το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης. Ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ και εκπρόσωπος της ομάδας των Ρεαλιστών, δίδαξε στη σχολή Βακαλό κι αργότερα την ΑΣΚΤ (1981-2005), όπου διετέλεσε και Αντιπρύτανης από το 2001 έως το 2004. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου