Νέο επεισόδιο με την τουρκική ακτοφυλακή στα Ίμια | Epirus World

Νέο επεισόδιο με την τουρκική ακτοφυλακή στα Ίμια

Η τουρκική ακτοφυλακή πλησίασε σήμερα στα δύο μέτρα τα Ίμια, τραβώντας μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Η τουρκική ακτοφυλακή, με το σκάφος υπ’ αριθμόν 302, πλησίασε τα Ίμια σήμερα στις 12:05 ώρα Τουρκίας (11:05 ώρα Ελλάδας), έμεινε για δέκα λεπτά ακίνητο μεταξύ των δύο βραχονησίδων και έπειτα, 5-6 αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο, όπως αναφέρει το sigmalive.com, επικαλούμενο τα τουρκικά ΜΜΕ.
Το ελληνικό σκάφος του λιμενικού παρακολουθούσε από ένα ναυτικό μίλι μακριά, δηλαδή από την Καλόλιμνο. Στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν δύο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και τρία της τουρκικής.
Όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας «Powership Μαύρη Θάλασσα», με την ονομασία «Yasinbey», πέρασε από την περιοχή των Ιμίων, προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου