Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πρέβεζα-Βούλιαξε όλη η περιοχή την Καθαρά Δευτέρα! | Epirus World

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πρέβεζα-Βούλιαξε όλη η περιοχή την Καθαρά Δευτέρα!

Δεκαπενταύγουστο θύμισε την Καθαρά Δευτέρα η Πρέβεζα, καθώς  ο ανοιξιάτικος καιρός οδήγησε πολύ κοσμο τόσο στην καρδιά της πόλης το Ιστορικό Κέντρο, όσο και σε όλη την Παραλιακή από Κυανή Ακτή μέχρι και την Πάργα για να γιορτάσουν τα παραδοσιακά κούλουμα. Το τετραήμερο της φετινής Αποκριάς είναι και δικαιολογημένα ένας προάγγελος καλών ειδήσεων όσων αφορά τον τουρισμό της Περιοχής μας ο οποίος  σε συνδυασμό με το νέο τμήμα της Ιόνιας Οδού που παραδόθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στην Κυκλοφορία και την Εγνατία Οδό, φαίνεται πως φέτος εκτιναχθεί στα ύψη!

 Σύμφωνα με καταστηματάρχες η κίνηση που σημειώθηκε στο Δήμο Πρέβεζας, τόσο την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ με τις δύο μεγάλες Καρναβαλικές Παρελάσεις των Γυναικών και του Κομιτάτου, όσο και την Καθαρά Δευτέρα από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ, θύμισε εποχές προ κρίσης, κατατάσσοντας την Πρέβεζα στους Κορυφαίους Προορισμούς της Βορειοδυτικής Ελλάδας το τετραήμερο αυτό.

Από νωρίς στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης οι ψαροταβέρνες είχαν γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο ο οποίος γεύτηκε το σαρακοστιανό τραπέζι και τα φημισμένα θαλασσινά της περιοχής μας.

Το αδιαχώρητο έγινε και το ξακουστό Σαιτάν Παζάρ, γνωστό σε όλους μας και ως διαβολοπάζαρο όπου τα τελευταία χρόνια οι καταστηματάρχες γιορτάζουν τα κούλουμα με διάφορα events και κυρίως με ζωντανή μουσική.

 Έξω από τα στενά όρια της πόλης ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Νεοχωρίου γιόρταζε και φέτος όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια τα κούλουμα προσφέροντας δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα στους επισκέπτες.
 Τα παραδοσιακά κούλουμα γιόρτασε και φέτος στο Λιμανάκι του Παντοκράτορα ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος, με δεκάδες χαρταετούς να γεμίζουν με χρώμα τον Πρεβεζάνικο Ουρανό και τα μέλη του Συλλόγου να προσφέρουν και αυτοί δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα.

Από την άλλη αρκετοί ήταν εκείνοι που σήμερα πήγαν παραλία ... Από το Μονολίθι, μέχρι το Κανάλι και την Λούτσα οι παραλίες γέμισαν με οικογένειες που επιδόθηκαν στο πέταγμα του Χαρταετού!
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και του χρόνου "αμόλα καλούμπα" που αλλού στην Πρέβεζα! [mypreveza.gr]
photo Λαζαρος Τσατσος
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου