Γιάννενα: Παραδόξως… «εξαφανίστηκαν» τα αδέσποτα.. Αιχμές από τον δήμο για τους φιλόζωους | Epirus World

Γιάννενα: Παραδόξως… «εξαφανίστηκαν» τα αδέσποτα.. Αιχμές από τον δήμο για τους φιλόζωους

Γόρδιο δεσμό αποτελεί για το Δήμο Ιωαννιτών το πρόβλημα με τα αδέσποτα και οι διαστάσεις που λαμβάνει. Κι αυτό γιατί οι επιθέσεις όχι μόνο οι τέσσερις που σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και άλλες σε πολλά σημεία της πόλης, τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο και να προκαλούν κοινωνική αναστάτωση.

Σε πολλά σημεία, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν αγέλες σκυλιών, ενώ αρκετοί έχουν πέσει θύματα αυτών με ορισμένους μάλιστα να καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Ο Δήμος Ιωαννιτών αναγνωρίζει το πρόβλημα, μόνο που άμεση λύση δεν υπάρχει... Κι αυτό γιατί στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει ούτε καν κτηνίατρος, για να μπορέσουν να δρομολογηθούν διαδικασίες μεταφοράς στο κυνοκομείο, στείρωσης και εμβολιασμού!

Ο διαγωνισμός βέβαια είναι σε εξέλιξη για την μόνιμη κάλυψη της θέσης, έχει ζητηθεί ακόμη και... βουλευτική παρέμβαση, προκειμένου να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή τις τέσσερις επιθέσεις μέσα σε λίγες ώρες, αναγνώρισε το σοβαρό πρόβλημα, όμως ουσιαστικά, άμεση λύση δεν υπάρχει.

Ο Δήμος αφενός αναμένει την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πρόσληψη κτηνιάτρου τους προσεχείς μήνες, αφετέρου ο αριθμός των αδέσποτων δεν θα μειωθεί εύκολα καθώς όσα εμβολιάζονται και στειρώνονται επανεντάσσονται... Επιστρέφουν δηλαδή σε διάφορα σημεία της πόλης.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το σημείο της δήλωσης του κ. Κατηρτσίδη, ότι τα σκυλιά που έκαναν τις επιθέσεις αναζητήθηκαν και δεν εντοπίστηκαν.

Μάλιστα ανέφερε ότι σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων δεν εντοπίστηκε κανένα αδέσποτα σκυλί. Ήταν σαφής ο υπαινιγμός ότι φιλόζωοι φρόντισαν για την απομάκρυνση των σκυλιών αυτών, γεγονός που δεν μπορεί να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος.

«Σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το δημαρχείο, σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα αδέσποτο. Δυστυχώς δεν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος του προβλήματος αλλά και ότι δεν λύνεται έτσι.. Θέλουμε την συνεργασία με τους φιλόζωους, τους θέλουμε δίπλα μας, αλλά με αυτό τον τρόπο δεν βοηθάνε», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.[epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου