ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Επιστολή Θ.Μπέγκα σε Υπουργούς,για τρία ζητήματα μείζονος σημασίας της πόλης | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Επιστολή Θ.Μπέγκα σε Υπουργούς,για τρία ζητήματα μείζονος σημασίας της πόλης

Τρία θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετούς μήνες, «υπενθυμίζει» με επιστολή του προς Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη και Σωκ. Φαμέλο, αντίστοιχα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. «Πρόκειται για τρία ζητήματα μείζονος σημασίας για το Δήμο Ιωαννιτών και κατ’ επέκταση για ολόκληρο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, που αναφέρονται στην προστασία-ανάδειξη-ανάπτυξη των πόρων της ευρύτερης περιοχής», σημειώνει ο Δήμαρχος, ζητώντας την επίσπευση της ολοκλήρωσής τους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου.

Τα θέματα αυτά είναι τα εξής:
Α. «Επανέγκριση Πολεοδομικής Μελέτης περιοχής Σεισμοπλήκτων, Δ.Ε. Ιωαννίνων, Δ. Ιωαννιτών.
Ο Δήμος, σημειώνεται, έχει ολοκληρώσει και χρηματοδοτήσει όλες τις απαιτούμενες κατά νόμο ενέργειες, ενώ έχει σχεδόν ολοκληρώσει τα έργα υποδομής (οδούς, αποχετευτικό δίκτυο, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων κλπ.). Επιπροσθέτως, έχουν καταβληθεί οφειλόμενες υποχρεώσεις ιδιοκτητών, δημιουργήθηκαν εμπράγματα δικαιώματα, όπως συμβόλαια αγοραπωλησίας, έκδοσης οικοδομικών αδειών, ανέγερση οικοδομών σε εφαρμογή του προαναφερθέντος εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.


Β. «Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος: Χαρακτηρισμός της υδάτινης, χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας ως Περιφερειακό Πάρκο και καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης».
Ο Δήμος Ιωαννιτών, αναφέρει ο Δήμαρχος, διατύπωσε ξεκάθαρα τις απόψεις του από το 2013, οι οποίες ταυτίζονται με τις απόψεις της Περιφέρειας Ηπείρου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας. Προσθέτει ότι η θεσμοθέτηση του Π.Δ. είναι απαραίτητη για τη νέα προγραμματική περίοδο, προσθέτοντας ότι δεν υφίστανται εμπόδια που αποτρέπουν την προώθησή του. 


Γ. «Πάρκο Πυρσινέλλα – Γιαννιώτικο Σαλόνι».
Ο Δήμαρχος, σημειώνει, ότι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος χώρος πρασίνου και αναψυχής στην είσοδο της πόλης, παραμένει σήμερα εγκαταλελειμμένος και αναξιοποίητος λόγω της ιδιοκτησιακής αμφισβήτησης που ήγειρε το Ελληνικό Δημόσιο. Επαναλαμβάνει δε την πρότασή του για επίλυση του θέματος μέσω νομοθετικής ρύθμισης.[epirusgate
]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου