Τραμπ: Σε ισχύ το "πάγωμα" του διατάγματος για τους μετανάστες | Epirus World

Τραμπ: Σε ισχύ το "πάγωμα" του διατάγματος για τους μετανάστες

Η δικαστική απόφαση που “παγώνει” το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για τους μετανάστες από επτά μουσουλμανικές χώρες, παραμένει σε ισχύ, καθώς σήμερα το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης για αναστολή της απόφασης του δικαστή του Σιάτλ.

Σύμφωνα με το ABC οι δικηγόροι των δύο πλευρών πρέπει να καταθέσουν την απάντησή τους στην προσφυγή της αμερικανικής κυβέρνησης μέχρι τις 11:59μ.μ. (ώρα Αμερικής) της Κυριακής και με τη σειρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να απαντήσει μέχρι τις 3μ.μ. (ώρα Αμερικής) της Δευτέρας για να παρουσιάσουν τη δική τους θέση.

Στο κείμενο της προσφυγής του υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το Reuters αναφερόταν ότι η απόφαση του δικαστή βλάπτει το κοινό με το να ασκεί επιβολή στην εκτελεστική εξουσία. Στο ίδιο κείμενο προστίθεται ότι η απόφαση του δικαστή «αμφισβητεί την κρίση του προέδρου των ΗΠΑ όσον αφορά την εθνική ασφάλεια».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πολυτελή έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στον δικαστή που εξέδωσε την απόφαση, είπε ότι “θα κερδίσουμε. Για το καλό της χώρας θα κερδίσουμε”. [newsit]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου