Οι Ηπειρώτες της Αυστραλίας,γιόρτασαν την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων | Epirus World

Οι Ηπειρώτες της Αυστραλίας,γιόρτασαν την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Με δεξίωση στο σπίτι της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ έγιναν τα επίσημα εγκαίνια των φετινών εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Ένωσης ΝΝΟ για τη 104η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.Κατά το χαιρετισμό του στους άνω των 250 απρεβρισκομένων, ο κ. Γενικός Πρόξενος Δρ Σταύρος Κυρίμης χαιρέτισε την απόφαση της Ένωσης να περάσουν τα ηνία στην επόμενη γεννιά Ηπειρωτών. "Δεν υπάρχουν δεδομένα ονόματα ή δεδομένα άτομα", δήλωσε. "Υπάρχουν άτομα τα οποία κοιτάζουν μπροστά".

Με τη σειρά του, ο Πολιτειακός Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ κ. Γιάννης Καλλιμάνης ευχαρίστησε την Ένωση για τη συνεργασία η οποία άνοιξε με αυτή την εκδήλωση και κάλεσε όλους παρόντες στο νέο σπίτι της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ στο Bexley North "για να χορέψουμε τσάμικο στο γρασίδι".

Οι εκδηλώσεις κλείνουν με τη μεγάλη Δημοτική Γιορτή την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Bexley Bowling Club, γωνία Edward και Oliver Streets Bexley North, από τις 11πμ.Χαιρετισμό απήθυνε επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Τσίτσος, ενώ χρέη τελετάρχη τέλεσε η κα. Βασιλική Γκανιάτσα ενώ η κα Χριστίνα Χρήστου απήγγειλε ποίημα με τίτλο "Ο Κιτσαντώνης".

Το ιστορικό της ημέρας το ανέπτυξε ο Θεσπρωτός κ. Ναπολέων Τσάνης, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο ρόλο των εθελοντών από ΗΠΑ, ελεύθερη Ελλάδα (ειδικά Κρήτη), Κύπρο, Ιταλία και Αυστραλία, στη απελευθέρωση της πόλης. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου