Πρέβεζα: Την Τρίτη η επανέναρξη των μαθημάτων στο Τμήμα Λογιστικής-Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου | Epirus World

Πρέβεζα: Την Τρίτη η επανέναρξη των μαθημάτων στο Τμήμα Λογιστικής-Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων στο Τμήμα Λογιστικής-Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου, τα οποία με απόφαση της Συνέλευσης του ΤΕΙ Ηπείρου ανεστάλησαν για μια εβδομάδα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ευριπίδη Γλαβά, μας επισήμανε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως η αναστολή των μαθημάτων για λίγες ημέρες δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο στην έναρξη των εξαμήνων.

«Πρόκειται για κάτι που δεν είναι πολύ σπάνιο και ειδικά το Σεπτέμβριο γίνεται συνήθως για όλο το ίδρυμα. Για να αρχίσει το εκπαιδευτικό έτος πρέπει να είναι έτοιμη όλη η εκπαιδευτική διαδικασία. Για διάφορους λόγους και διάφορα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα που είχαμε, δεν ήταν έτοιμη η εκπαιδευτική διαδικασία να ξεκινήσει τη Δευτέρα. 

Οπότε για την αποφυγή ταλαιπωρίας των φοιτητών του Τμήματος με άσκοπες μετακινήσεις λάβαμε αυτή την απόφαση για την αναστολή των μαθημάτων για μια εβδομάδα, προκειμένου να ετοιμαστεί καλύτερα το εκπαιδευτικό έργο. 

Ήδη λύθηκαν όλα τα θέματα και την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε κανονικά» τόνισε ο κ. Γλαβάς, εξηγώντας πως τα προβλήματα αφορούσαν τις αναθέσεις μαθημάτων, την κατάρτιση προγράμματος και άλλα διαδικαστικά προβλήματα που έπρεπε να λυθούν, τα οποία δεν αφορούν ούτε τη χρηματοδότηση του ΤΕΙ, ούτε την έλλειψη καθηγητών.

«Δεν υπάρχει θέμα έλλειψης καθηγητών, είναι ένα σχετικά καλά επανδρωμένο Τμήμα, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του με μόνιμους καθηγητές, που είναι πολύ σημαντικό, οπότε δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα» είπε ο κ. Γκλαβάς, ο οποίος δεν απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας στην Πρέβεζα.

«Η πάγια θέση του Ιδρύματος η παλιά, η οποία βέβαια δεν συμφέρει κανέναν και για αυτό δεν πρόκειται να τη ρωτήσει ποτέ το Υπουργείο, η θέση που είχαν πάρει παλιότεροι συνάδελφοι του ΤΕΙ ήταν όλο το ΤΕΙ να μαζευτεί σε μια πόλη. 

Τώρα αν θα μαζευτεί σε μια πόλη, σε δύο ή σε τρεις ή σε τέσσερις που είμαστε τώρα, δεν νομίζω να είναι αυτό το σημαντικό που θα πρέπει να απασχολήσει το ΤΕΙ αυτή τη στιγμή. Το ΤΕΙ αυτή τη στιγμή θα πρέπει να το απασχολήσει πως θα οργανωθεί ακόμη καλύτερα, πως θα αυξήσει την έρευνά του και πως πραγματικά θα επιτελέσει το ρόλο του. 

Αυτά είναι τα σημαντικά θέματα. Σε περίπτωση βέβαια που γίνει αναδιοργάνωση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας και συζητηθεί κάποια αναδιοργάνωση για την Ήπειρο, εκεί έχει προτάσεις το Ίδρυμα. 

Αλλά τότε θα πρέπει να μιλήσουμε και να δούμε σε τι βάθος αναδιοργάνωση θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Υπάρχουν προτάσεις από το Ίδρυμα προς αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε ο κ. Γλαβάς. [atpreveza.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου