Άρτα: ΠΟΕΔΗΝ - Νοσοκομείο Άρτας ...Συχνές Βλάβες Του Αξονικού | Epirus World

Άρτα: ΠΟΕΔΗΝ - Νοσοκομείο Άρτας ...Συχνές Βλάβες Του Αξονικού

35.000 ευρώ ξόδεψε για Αξονικές Τομογραφίες σε Νοσηλευόμενους Ασθενείς το έτος 2016, στο μοναδικό Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο της πόλης που διαθέτει Αξονικό Τομογράφο.

Τα διπλά και παραπάνω από το έτος 2015

Η υποδομή του είναι διαλυμένηΣας κοινοποιούμε αποφάσεις του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, βίντεο και φωτογραφίες.
Επανειλημμένως έχουμε αναδείξει την διάλυση του Ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων.

Είναι επικίνδυνο για την υγεία των Ασθενών Νοσοκομεία να μην διαθέτουν ή να μην λειτουργεί ο Αξονικός τους Τομογράφος. Εξαιτίας αυτού Νοσηλευόμενοι Ασθενείς ακόμη και διασωληνωμένοι από τις ΜΕΘ, διακομίζονται σε Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με μεγάλο κίνδυνο και ταλαιπωρία, προκειμένου να υποβληθούν σε Αξονική Τομογραφία.

Επείγοντα περιστατικά που προσέρχονται στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία με σοβαρά προβλήματα υγείας, διακομίζονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για Διάγνωση. Κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους λόγω των καθυστερήσεων στην αντιμετώπισή τους. 

Υπάρχουν περιπτώσεις άκρως επειγόντων περιστατικών (αιμορραγίες), που χειρουργούνται στα τυφλά, χωρίς διάγνωση, στην ύστατη προσπάθεια των ιατρών να σώσουν ζωές, καθ’ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μετράει και το δευτερόλεπτο.

Εκτιμάται λόγω των ελλείψεων Αξονικών και Μαγνητικών Τομογράφων στα Νοσοκομεία σπαταλούνται από τον ΕΟΠΥΥ σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα 200 εκατ. ευρώ το χρόνο (75 εκατ. ευρώ για αξονικές και 125 εκατ. ευρώ για μαγνητικές). Οι Ασθενείς επιβαρύνονται από την τσέπη τους συμμετοχή 25%. Όταν τις κάνουν στα Νοσοκομεία η συμμετοχή είναι μηδέν.

Τα Νοσοκομεία που δεν λειτουργεί Αξονικός, ξοδεύουν από τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς πολλά χρήματα για την διενέργεια Αξονικών Τομογραφιών σε Νοσηλευόμενους Ασθενείς. 

Τα έσοδα των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων για την διενέργεια εξετάσεων Νοσηλευόμενων Ασθενών, δεν υπόκεινται σε claw back (κλόου μπακ) δηλαδή επιστροφή χρημάτων.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣΟ Αξονικός Τομογράφος το έτος 2016 ήταν χαλασμένος δύο μήνες κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Είναι παλαιάς τεχνολογίας, μονοτομικός, γι’ αυτό συχνά παθαίνει βλάβες. Από το έτος 2011 υπάρχουν δεκάδες αιτήματα των εργαζομένων και της Διοίκησης του Νοσοκομείου για αντικατάστασή του, χωρίς αποτέλεσμα. Γιατί;
Δεν απευθύνθηκαν καν σε Ιδρύματα, που είναι η προσφιλής τακτική των Νοσοκομείων, για κάποια δωρεά!!!

Φυσικά το Νοσοκομείο της Άρτας δεν διαθέτει Μαγνητικό Τομογράφο!!! Από το ταμείο του Νοσοκομείου ξοδεύτηκαν το έτος 2016 35.000 ευρώ, για την διενέργεια Αξονικών Τομογραφιών για Νοσηλευόμενους Ασθενείς, προς το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της περιοχής, που διαθέτει Αξονικό Τομογράφο το οποίο βλέπετε στη φωτογραφία που σας κοινοποιούμε.

Το Νοσοκομείο της Άρτας το έτος 2015 ξόδεψε για Αξονικές Τομογραφίες Νοσηλευόμενων Ασθενών 15.000 ευρώ και το 2014 11.000 ευρώ!!! Χρόνο με το χρόνο αυξάνεται το κόστος. Γιατί;

Σας κοινοποιούμε τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου με την εκταμίευση 35.000 ευρώ από το Ταμείο του Νοσοκομείου προς το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της ΑΡΤΑΣ για την εξόφληση Αξονικών Τομογραφιών Νοσηλευόμενων Ασθενών στο μοναδικό Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο. Για τα χρήματα αυτά (35.000 ευρώ) το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ δεν υπόκειται σε claw back (κλόου μπακ).

Όταν λειτουργεί ο Αξονικός Τομογράφος του Νοσοκομείου εξυπηρετεί, εκτός των Νοσηλευόμενων Ασθενών, επιπλέον 50 Ασθενείς κατά μέσο όρο την εβδομάδα (τακτικά περιστατικά) για την διενέργεια Αξονικών Τομογραφιών.

Ως εκ τούτω πάνω από 500 Ασθενείς (τακτικά περιστατικά), αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της ΑΡΤΑΣ, για να κάνουν Αξονική Τομογραφία στο διάστημα που ήταν χαλασμένος ο Αξονικός του Νοσοκομείου. 

Πάνω από 60.000 ευρώ περίπου πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ στο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο για τους εν λόγω Ασθενείς και οι ίδιοι Ασθενείς πλήρωσαν από την τσέπη τους το 25% της συμμετοχής.

Χρήματα που εάν λειτουργούσε ο Αξονικός του Νοσοκομείου, δεν θα είχαν πληρώσει Ασθενείς και ΕΟΠΥΥ.

Εάν ο παλαιός μονοτομικός Αξονικός Τομογράφος του Νοσοκομείου της Άρτας είχε αντικατασταθεί με καινούργιο (πολυτομικό), θα εξυπηρετούσε τα διπλά περιστατικά. Τώρα είναι αναγκασμένοι να πάνε στο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο γιατί κινδυνεύει η ζωή τους να περιμένουν πολλές ημέρες σε λίστα αναμονής.

Ως εκ τούτω τα κέρδη του εν λόγω Ιδιωτικού Διαγνωστικού Κέντρου πολλαπλασιάζονται. Μεγάλα κέρδη επίσης από ΕΟΠΥΥ και Ασθενείς έχει από την έλλειψη Δημόσιου Μαγνητικού Τομογράφου στην περιοχή (το εν λόγω Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο διαθέτει τον ένα Μαγνητικό Τομογράφο, εκ των δύο ιδιωτικών που λειτουργούν στην περιοχή).

Το Νοσοκομείο που βλέπει τον προϋπολογισμό του χρόνο με το χρόνο να μειώνεται, θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα 35.000 ευρώ αλλά και τα έξοδα των προηγούμενων ετών που χαράμισε για Αξονικές σε Νοσηλευόμενους Ασθενείς προς το Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο, για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής και ξενοδοχειακής υποδομής του.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι δεν θα κινδύνευαν νοσηλευόμενοι ασθενείς με άσκοπες διακομιδές (ακόμη και διασωληνωμένοι από ΜΕΘ). Επίσης δεν θα σπαταλούσε χρήματα ο ΕΟΠΥΥ και οι Ασθενείς δεν θα ήταν αναγκασμένοι να πληρώνουν 30 – 50 ευρώ συμμετοχή για την διενέργεια αξονικών τομογραφιών.

Σας κοινοποιούμε φωτογραφίες και βίντεο με την κατάσταση του Νοσοκομείου Άρτας για να επιβεβαιωθεί η αναγκαιότητα άμεσης συντήρησης του Νοσοκομείου. Γιατί λοιπόν τα 35.000 ευρώ να δοθούν στο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο και όχι για συντήρηση του Νοσοκομείου;

Τέτοια φαινόμενα δεν έχουμε μόνο στο Νοσοκομείο της ΑΡΤΑΣ αλλά σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας.

Κινδυνεύουν με τέτοιες πρακτικές οι Νοσηλευόμενοι Ασθενείς και μάλιστα διασωληνωμένοι από ΜΕΘ που ταλαιπωρούνται με διακομιδές.

Και όμως τα Νοσοκομεία έχουν ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.
Δεν φταίνε οι Ασθενείς κύριοι Υπουργοί της Υγείας να πληρώνουν με τη ζωή τους την δική σας εικονική πραγματικότητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Πηγή: epirus-tv-news.gr
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου