Γιάννενα: Δύο αυτοκινητόδρομοι με μισό κόμβο | Epirus World

Γιάννενα: Δύο αυτοκινητόδρομοι με μισό κόμβο

Δύο σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι θα συνδέουν σύντομα τα Γιάννενα με την υπόλοιπη Ελλάδα, ωστόσο η είσοδος-έξοδος σε αυτούς θα αποτελεί ένα πραγματικό μαρτύριο για τους οδηγούς.

Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, που είναι πλέον θέμα λίγων εβδομάδων, μετά και την αναμενόμενη παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Καμπή-Πέρδικα την ερχόμενη Τετάρτη, ο ήδη προβληματικός κόμβος στην Πεδινή θα δεχθεί ακόμη μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο, με αποτέλεσμα να επανέρχεται στην επικαιρότητα το αίτημα αναβάθμισής του, αλλά και η κατασκευή ενός ακόμη κόμβου, ώστε να μη δημιουργηθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα και να δημιουργούνται ουρές αυτοκινήτων πάνω στην Εγνατία οδό.

Το θέμα αυτό θα είναι ένα από τα όσα πρόκειται να θέσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος θα βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στα Γιάννενα για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
«Το θέμα δεν το έχουμε ξεχάσει και πρόσφατα επανήλθε με αφορμή ένα θανατηφόρο τροχαίο. Ο σημερινός κόμβος της Εγνατίας είναι απαράδεκτος και δεν μπορεί να σηκώσει και τον φόρτο της Ιόνιας Οδού. Άρα δεν υπάρχει πιο λογικό αίτημα από το να υπάρξει και ένας δεύτερος κόμβος», τόνισε απαντώντας σε ερώτηση του Η.Α.

Το θέμα δε θα τεθεί για πρώτη φορά στο υπουργείο Υποδομών, καθώς το αίτημα για αναβάθμιση του υπάρχοντος κόμβου και κατασκευή δεύτερου κόμβου στην άλλη πλευρά του λεκανοπεδίου, είχε διατυπωθεί και προς τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, όταν είχε επισκεφθεί τα Γιάννενα. 

Βέβαια, από τότε πέρασαν σχεδόν έντεκα μήνες και παρά τις δηλώσεις του κ. Δέδε πως τα θέματα που είχαν τεθεί από την πλευρά του δήμου ήταν άρτια τεχνικά τεκμηριωμένα και θα σταθεί αρωγός, ουδεμία εξέλιξη υπήρξε. 

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ
Το θέμα των κόμβων δεν είναι το μοναδικό που θα τεθεί προς τον υπουργό Υποδομών κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα, καθώς στην ατζέντα υπάρχουν σε μόνιμη βάση τα ζητήματα του αεροδρομίου και του υδατοδρομίου.

Πέραν των τελευταίων εξελίξεων με τις δηλώσεις Σπίρτζη για «πάγωμα» των έργων εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της ιδιωτικοποίησής τους ή όχι, για τον δήμο Ιωαννιτών προτεραιότητα αποτελεί η εξέλιξη των διαδικασιών για την πτητική αναβάθμιση.

Στη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στη Γενική Γραμματεία Υποδομών υπό τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιτζεράκος είχε δεσμευθεί πως μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρώσει τη μελέτη των τεχνικών προδιαγραφών τοποθέτησης επίγειου συστήματος GBAS. 

Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να προτίθεται να ζητήσει την παρέμβαση του κ. Σπίρτζη. «Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, αλλά θα το υπενθυμίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, θα τεθεί, για πολλοστή φορά, και το θέμα του υδατοδρομίου, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε τελικά την προηγούμενη εβδομάδα η σύσκεψη στην Αθήνα, που είχε προαναγγείλει ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΦΑΜΕΛΛΟ
Παράλληλα, από την πλευρά του δημάρχου Ιωαννίνων υπάρχει στα «σκαριά» και μια επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, για τρία ακόμη ζητήματα που μένουν σε εκκρεμότητα. Ο λόγος για το Πάρκο Πυρσινέλλα, το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης Παμβώτιδας και την Πολεοδομική Μελέτη Σεισμοπλήκτων.
«Είναι τρία μείζονα ζητήματα για την περιοχή, για τα οποία έχουμε συγκεκριμένες απόψεις και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε για την επίλυσή τους», ανέφερε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, ο οποίος δεν έκρυψε και την απογοήτευσή του για το γεγονός πως δεν υπάρχει η διάθεση των βουλευτών να βρίσκονται συχνά στο ίδιο τραπέζι και να συζητούν για την προώθηση των ζητημάτων της περιοχής. [agon.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου