Μελέτη για Μουσείο Υπαίθριο Θέατρο και Ιχθυαγορά στο Λιμάνι της Πρέβεζας! | Epirus World

Μελέτη για Μουσείο Υπαίθριο Θέατρο και Ιχθυαγορά στο Λιμάνι της Πρέβεζας!

Η πόλη της Πρέβεζας είναι πλούσια σε έμψυχο δυναμικό κυρίως στον κλάδο των Μηχανικών. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πραγματοποιήσει μελέτες ανάδειξης χώρων της πόλης που το έχουν πραγματικά ανάγκη.Ένας από αυτούς είναι και το λιμάνι το οποίο, κατά καιρούς κακοποιείται βάναυσα από παρεμβάσεις που αντί να το αναδείξουν το καταδικάζουν.Μία από αυτές τις μελέτες που μπορούν να το αναδείξουν είναι και αυτή της Αρχιτέκτονος Μαρίας Πέτρου, την οποία ξεχώρισε για την καινοτομία της το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μέρος της οποίας δημοσίευσε mypreveza.

H αρχιτεκτονική μελέτη περιλαμβάνει τη δημιουργία υπαίθριου θεάτρου στραμμένο στην πόλη, τη δημιουργία Ιχθυαγοράς που απευθύνεται τόσο στον κάτοικο όσο και στον επισκέπτη και η δημιουργία κέντρου ενημέρωσης και συγκεκριμένα Μουσείο Περιβάλλοντος για τον Αμβρακικό κόλπο και Μουσείο Αλιείας . Ο επισκέπτης δηλαδή έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί μέσα από την περιήγησή του στο χώρο για το ποιος είναι ο Αμβρακικός και να επιλέξει να επιβιβαστεί σε κάποιο αλιευτικό καΐκι για να ανακαλύψει αυτό που βρίσκεται καλά κρυμμένο.Η Υλοποίηση μιας τέτοιας ή κάποιας αντίστοιχης μελέτης θα άλλαζε ριζικά την εικόνα της Πρέβεζας και του λιμανιού της. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου