Δημοτική Βιβλιοθήκη θα δημιουργήσει η Άρτα | Epirus World

Δημοτική Βιβλιοθήκη θα δημιουργήσει η Άρτα

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άρτας. Πρόκειται για μια κίνηση, που έχει ανάγκη η περιοχή μας και οι συμπολίτες μας, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, ενώ στόχος είναι ο συγκεκριμένος χώρος να αποτελέσει μια κοιτίδα πολιτισμού, με επίκεντρο το βιβλίο.

Η δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα μπορεί να λειτουργεί και ως δανειστική βιβλιοθήκη, με την παράλληλη ύπαρξη και αναγνωστηρίου. Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι να προβληθούν και τα έργα Αρτινών συγγραφέων, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά και χρίζουν ακόμη μεγαλύτερης ανάδειξης.

Για τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα υπάρχει συνεργασία με όλους τους Συλλόγους και τους φορείς της περιοχής μας, και θα υπάρχει δικτύωση και συνεργασία με τους συλλόγους που λειτουργούν ήδη βιβλιοθήκες, όπως ο Μ/Σ Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ», το ΤΕΙ Ηπείρου, οι «Φίλοι του Βιβλίου» κ.α. Σε ο, τι αφορά τη στέγαση του χώρου, στόχος είναι η ενοικίαση κτιρίου που θα πληροί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία βιβλιοθηκών, σε κεντρικό σημείο του αστικού ιστού της Άρτας.[epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου