Τελείωσε η αγωνία των 5ετών Πυροσβεστών | Epirus World

Τελείωσε η αγωνία των 5ετών Πυροσβεστών

Τον τελευταίο καιρό οργίαζαν οι φήμες ότι οι περίπου 2400 Πυροσβέστες Πενταετούς υποχρέωσης θα... μείνουν στο δρόμο! Ότι, δηλαδή, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, που συμπληρώνεται η πενταετία τους, θα απολύονταν από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι προχωρούν οι διαδικασίες για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς δεν τους ενέταξαν και αυτούς στο καθεστώς που διέπει πχ τους Ειδικούς Φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ. ή τους πενταετείς του Στρατού, οι οποίοι βρίσκονται εκτός του κανόνα 1/4 για το 2017, παρά τη γνώση ότι γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις για τη μονιμοποίησή τους, οι φήμες συνέχιζαν να διακινούνται, προκαλώντας, δικαίως, αναταραχή και αναστάτωση στους 5ετείς, που άκουγαν κάποιους, ευτυχώς λίγους, "δικούς" τους ανθρώπους να φέρνουν την καταστροφή. 


Σήμερα, αντιπροσωπεία των 5ετών Πυροσβεστών συναντήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη. Το Δελτίο Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση είναι λιτό, περιεκτικό και, κυρίως, δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω παρερμηνείες:"Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι Πυροσβέστες Πενταετούς Θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη".[epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου