Διπλασιάσθηκε ο αριθμός χρηστών 4G στην Κίνα - Η χώρα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο | Epirus World

Διπλασιάσθηκε ο αριθμός χρηστών 4G στην Κίνα - Η χώρα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο

Στα 770 εκατομμύρια έφθασε ο αριθμός των χρηστών δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4G στην Κίνα στο τέλος του 2016, διπλάσιος σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής (MIIT).
Πάνω από το 58% των χρηστών κινεζικών κινητών τηλεφώνων ήταν συνδρομητές σε δίκτυο 4G στο τέλος του 2016, σύμφωνα με τον Ζανγκ Φενγκ, εκπρόσωπο τύπου και επικεφαλής μηχανικό του MIIT. O αριθμός των χρηστών δικτύου 4G στο τέλος του 2015 ανερχόταν σε 386 εκατομμύρια.
Η Κίνα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο 4G στον κόσμο και έχει στόχο να αυξήσει κατά 2 εκατομμύρια τους σταθμούς βάσης του έως το 2018, κυρίως σε μικρές πόλεις και χωριά. Η χώρα ερευνά, επίσης, και δοκιμάζει την τεχνολογία 5G, με στόχο να βγει αυτή στην αγορά το 2020.
Η έρευνα και ανάπτυξη έχει εισέλθει στη δεύτερη φάση, σύμφωνα με τον Ζανγκ, ο οποίος σημείωσε ότι η Κίνα θα ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία στη διαδικασία αυτή. «Σε σύγκριση με το 4G, το 5G είναι πολύ ταχύτερο και πιο αξιόπιστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, τη μετάδοση εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας βίντεο, τον αυτόματο πιλότο και την έξυπνη μεταποίηση», σημείωσε ο Ζανγκ.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου