Την ερχόμενη Τρίτη η απόφαση για το Brexit από το Ανώτατο Δικαστήριο | Epirus World

Την ερχόμενη Τρίτη η απόφαση για το Brexit από το Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εκδώσει την επόμενη Τρίτη την απόφασή του για το αν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία του Brexit χωρίς τη συγκατάθεση του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Μέι έχει δηλώσει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, προκειμένου να ξεκινήσει επισήμως η διαδικασία της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποστηρίζει επίσης ότι η κυβέρνησή της μπορεί να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση χωρίς να απαιτείται προηγουμένως να δώσει την έγκρισή του το κοινοβούλιο.

Ωστόσο, η βρετανική δικαιοσύνη έκρινε τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν θα ήταν σύννομο να προσφύγει μόνη της η Μέι στο άρθρο 50 χρησιμοποιώντας εκτελεστικές εξουσίες που είναι γνωστές ως «βασιλικά προνόμια».

Η κυβέρνηση με τη σειρά της άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας το οποίο συζήτησε αυτήν την υπόθεση επί τέσσερις ημέρες τον περασμένο μήνα.[newsbeast.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου