Σοκαρισμένος από τη θέα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης | Epirus World

Σοκαρισμένος από τη θέα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης

Η φράση "Μια εικόνα, ίσον χίλιες λέξεις" ταιριάζει απόλυτα στο ύφος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Πρέβεζα, επισκέφθηκε σήμερα το χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας. 

Λίγο νωρίτερα ο Υφυπουργός συνοδεία του Βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Μπάρκα είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, φορείς του Αθλητισμού και παραγωγικούς φορείς της πόλης στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και εν συνεχεία με τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μπαϊλη στο Δημαρχείο της πόλης .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Ιωάννου έβαλε από την αρχή στο τραπέζι της συζήτησης το μείζον θέμα του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας προϊδεάζοντας έτσι τον Υφυπουργό για την σημασία του θέματος, το ίδιο έκανε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Περικλής Βασιλάκης .

 Ο Υφυπουργός δέχθηκε έναν «βομβαρδισμό» για το θέμα αφού και στην σύσκεψη με τους φορείς της πόλης, το ζήτημα τέθηκε ξανά από τον Υπεύθυνο του Τμήματος  Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κάτσανο, ο οποίος  στάθηκε  στην αδυναμία των παιδιών της πόλης να παρακολουθήσουν τα μαθήματα κολύμβησης που από φέτος θεσμοθέτησε το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Ομίλου Πρέβεζας κ. Απόστολος Κατσανάκης έκανε εκτενή αναφορά στο ζήτημα αναφέροντας μάλιστα την ιστορία της Πρέβεζας στα Θαλάσσια Αθλήματα.

Το κολυμβητήριο μονοπώλησε και την συνάντηση του Υφυπουργού με τον Δήμαρχο Πρέβεζας ο οποίος αρχικά μάλιστα ζήτησε να γίνει καινούργιο, κάτι το οποίο ο κ. Βασιλειάδης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει, ζητώντας από τον Δήμαρχο να του παραδώσει κοστολογημένη μελέτη για επισκευές στο υπάρχον οι οποίες να μην ξεπερνούν το ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ, γειώνοντας ουσιαστικά τις προσδοκίες τόσο του Δημάρχου, όσο και του Αντιδημάρχου Τεχνικών κ. Ευάγγελου Γιαννουλάτου, ο οποίος μόλις ρωτήθηκε για το κόστος επισκευής του χώρου, ανάφερε το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ , οικονομικό μέγεθος που με τις σημερινές συνθήκες δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό σύμφωνα με τον Υπουργό.


Από την πλευρά του ο Ειδικός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου κ. Ευάγγελός Συγκούνας , έθεσε το ζήτημα στην πραγματική του βάση και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου, η οποία μπορεί να γίνει, όμως δεν είναι στην Αρμοδιότητα του κ. Βασιλειάδη, αλλά του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας , στον οποίον θα πρέπει να απευθυνθεί με κοστολογημένη μελέτη ο Δήμος για να μπορέσει να βρεθεί επιπλέον  χρηματοδότηση από αντίστοιχα προγράμματα.


Όλα αυτά μπορεί να έβαλαν στο κλίμα τον κ. Βασιλειάδη, όμως ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος του προβλήματος μέχρι που το είδε με τα ίδια του τα μάτια. Μετά την  συνάντηση στο Δημαρχείο, αναχώρησαν όλοι μαζί με προορισμό το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας, όπου ο Υφυπουργός ήρθε αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα. Οι μορφασμοί του στη θέα της βρόμικης πισίνας και από την δυσωδία  των λιμναζόντων νερών ήταν «όλα τα λεφτά» .



Μουδιασμένος και εμφανώς σοκαρισμένος(κάτι που φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό) είδε και τους υπόλοιπους χώρους οι οποίοι είναι σε καλύτερη σίγουρα μοίρα για να καταλήξει να πει στον Δήμαρχο , πως μέχρι μέσα Φλεβάρη θα πρέπει οπωσδήποτε να καταθέσει στο Υπουργείο πλήρη Κοστολογημένη μελέτη, ώστε να μπορέσει να βγει, χρηματοδότηση εντός του 2017 για το έργο επισκευής, ρίχνοντας ουσιαστικά το βάρος της ευθύνης στον αρμόδιο φορέα που δεν είναι άλλος από το Δήμο.


Μία λύση που προκρίθηκε ώστε να μπορέσει το Κολυμβητήριο να δουλέψει και το χειμώνα είναι τοποθετηθεί ειδικό «Μπαλόνι» που θα προστατεύει τις πισίνες και τους αθλητές από τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ για πρώτη ίσως φορά, ο Δήμαρχος , αναφέρθηκε ξεκάθαρα και ανοιχτά στο πρόβλημα στατικότητας της κερκίδας η οποία υπάρχουν σκέψεις να κατεδαφιστεί  και να αντικατασταθεί με μεταλλική.


Τέλος ο Υπουργός μίλησε για συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και κυρίως την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ώστε να μπορέσουν να αντληθούν και από εκεί επιπλέον πόροι, ώστε να μπορέσει ο κολυμβητήριο της Πρέβεζας να επισκευασθεί και να συντηρηθεί.

[mypreveza.gr]
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου