Θα γίνουμε… Σιβηρία! Πολικό ψύχος και ολικός παγετός από την Πέμπτη.. | Epirus World

Θα γίνουμε… Σιβηρία! Πολικό ψύχος και ολικός παγετός από την Πέμπτη..

Στην κατάψυξη αναμένεται να βρεθεί και πάλι η Ήπειρος, μετά τον παγωμένο Δεκέμβριο που έζησε φέτος... Αυτή τη φορά, αιτία αποτελούν οι ρωσικές ψυχρές μάζες που θα επηρεάσουν ολόκληρη την χώρα από την ερχόμενη Πέμπτη.

Και η χθεσινή ημέρα, πέρασε με χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, κατά τόπους έντονες, ενώ στα πεδινά σημειώθηκαν βροχές και καταιγίδες.

Ανάλογες θα παραμείνουν και σήμερα οι καιρικές συνθήκες με τις χιονοπτώσεις όμως να εξασθενούν.

Από την Πέμπτη ένα πολικό ψύχος θα αρχίζει να σκεπάζει σταδιακά όλη τη χώρα.

Η ψυχρή εισβολή από τη Μαύρη Θάλασσα θα προκαλέσει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την ελληνική επικράτεια ενώ είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί ένας ακόμη γύρος χιονοπτώσεων.

Από το απόγευμα της Πέμπτης ο υδράργυρος θα πάρει την κατρακύλα και το τριήμερο θα πέσει ακόμη και στους μείον δέκα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, οι ψυχρές μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και το Σάββατο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κατά το συγκεκριμένο τριήμερο θα έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ολικό παγετό, αφού σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει κατά τη διάρκεια της ημέρας τους μηδέν βαθμούς. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου