Μισθώνεται σε ΜΚΟ το Κέντρο Προστασίας Παιδιού! | Epirus World

Μισθώνεται σε ΜΚΟ το Κέντρο Προστασίας Παιδιού!

Το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων, το παλιό Ορφανοτροφείο που βρίσκεται στον Λόφο Βελισσαρίου, μισθώνεται σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με σκοπεί να λειτουργήσει ως χώρος φιλοξενίας για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Η μίσθωση γίνεται για έξι μήνες με μηνιαίες αποδοχές τρεις χιλιάδες ευρώ!!!

Την καταγγελία ότι δρομολογείται η παραχώρηση- ενοικίαση του μισού και μάλιστα ανακαινισμένου μετά τον σεισμό του Οκτωβρίου, κτιριακού συγκροτήματος, κάνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Δημόσια Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Διοίκηση, για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται το Κέντρο μισθώνεται στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Terre des hommes» («Η Γη των ανθρώπων») για να υλοποιήσει πρόγραμμα φιλοξενίας για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα εξάμηνης διάρκειας έως τον Αύγουστο του 2017.

«Η νέα επιδίωξη της Διοίκησης του Κ.Κ.Π.Π.Η. για συνύπαρξη δράσεων μιας ΜΚΟ με τη λειτουργία δημόσιας προνοιακής υπηρεσίας και μάλιστα χρησιμοποιώντας την υποδομή και τη χρόνια εμπειρία της , αποτελεί κατά την εκτίμηση μας ξεκάθαρη αμφισβήτηση και ποιοτικά αναβαθμισμένο χτύπημα του Δημόσιου χαρακτήρα των Προνοιακών Δομών που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση τους προς όφελος της ανάπτυξης επιχειρηματικών δράσεων στον ευαίσθητο τομέα της Πρόνοιας», σημειώνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται με νόημα πως πρόκειται για μία πανελλήνια πρωτιά.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων, μιλά για χρόνια προβλήματα στις προνοιακές δομές και τονίζει ότι τώρα δίνονται εργολαβικά στις ΜΚΟ. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου