Διάσημος ολυμπιονίκης παραλίγο θύμα της απαγόρευσης Τραμπ | Epirus World

Διάσημος ολυμπιονίκης παραλίγο θύμα της απαγόρευσης Τραμπ

Ο επί τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης της Βρετανίας Σερ Μο Φάρα πέρασε ώρες αγωνίας μη γνωρίζοντας εάν η απαγόρευση που επέβαλε με διάταγμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην είσοδο πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών θα εμπόδιζε και τον ίδιο από το να επιστρέψει στο σπίτι του στην  Αμερική.
Τελικά, σύμφωνα με το BBC, αποσαφηνίστηκε πως η απαγόρευση εισόδου πολιτών από τη Σομαλία- Βρετανός γεννημένος στη Σομαλία είναι ο Φάρα- δεν τον αφορά.
Ο 33χρονος Φάρα χαρακτήρισε την πολιτική του Τραμπ «διχαστική» και «τακτική που προωθεί τις διακρίσεις».
Το διάταγμα Τραμπ «φρενάρει» ολόκληρο το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων με απαγόρευση εισόδους διάρκειας 90 ημερών για πολίτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη.
Χθες ο Βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον είχε συνομιλίες με την αμερικανική κυβέρνηση για το θέμα.
«Από την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών συμπεραίνουμε πως η εντολή δεν αφορά τον Μο και είμαστε ευγνώμονες προς το υπουργείο που το διευκρίνισε» δήλωσε εκπρόσωπος του Ολυμπιονίκη που ζει στο Όρεγκον με την οικογένειά του. «Ο Μο είναι ανακουφισμένος που θα μπορέσει να επιστρέψει στην οικογένειά του μόλις ολοκληρώσει το προπονητικό του πρόγραμμα».
Σημειώνεται πως το Φόρειν Όφις διευκρίνισε ότι η εντολή Τραμπ αφορά ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα μόνο εάν ταξιδεύουν από μία από τις επτά υπό απαγόρευση χώρες.
«Την 1η Ιανουαρίου φέτος η Α.Μ. η βασίλισσα με έκανε ιππότη. Στις 27 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Ντόναλν Τραμπ μοιάζει να με έκανε εξωγήινο» έγραψε στο Facebook ο 33χρονος αθλητής εκτιμώντας πως η πολιτική του Τραμπ προέρχεται από άγνοια και προκατάληψη και πως η δική του ιστορία δείχνει τι μπορεί να συμβεί όταν υιοθετούνται πολιτικές συμπόνοιας και κατανόησης και όχι μίσους και απομόνωσης.
Ο Φάρα, που μετακόμισε στη Βρετανία σε ηλικία οκτώ ετών, προπονείται αυτό το διάστημα στην Αιθιοπία στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου τον Αύγουστο και, σύμφωνα με το BBC, δεν σκοπεύει να επιστρέψει στις ΗΠΑ για κάποιες εβδομάδες ακόμα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου