Έκταση διπλάσια της Νέας Υόρκης έγινε στάχτη στη Χιλή | Epirus World

Έκταση διπλάσια της Νέας Υόρκης έγινε στάχτη στη Χιλή

Μάχη με τις χειρότερες πυρκαγιές στη σύγχρονη ιστορία της δίνει η Χιλή με τις φλόγες να σαρώνουν τα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Ένα τεράστιο Boeing 747-400 Super Tanker κατέφτασε χθες από τις ΗΠΑ για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς.

«Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ μια τόσο μεγάλη πυρκαγιά, ποτέ στην ιστορία της Χιλής. Και η αλήθεια είναι πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι η φωτιά να ελεγχθεί» δήλωσε η πρόεδρος Μισέλ Μπασελέ επισκεπτόμενη την περιοχή Maule  που επλήγη από την πυρκαγιά.

Οι δασικές πυρκαγιές δεν είναι σπάνιες στη διάρκεια του ζεστού άνυδρου καλοκαιριού αλλά η σχεδόν δεκαετής ξηρασία με τη θερμοκρασία σε ιστορικά υψηλά δημιουργούν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Διεθνής βοήθεια από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, το Περού και το Μεξικό έχει φτάσει στη Χιλή καθώς οι φλόγες περνούν από τα δασωμένα βουνά στις γειτονικές πόλεις απανθρακώνοντας σπίτια, βιομηχανικά κτήρια και τους διεθνώς αναγνωρισμένους αμπελώνες της περιοχής.

Την περασμένη εβδομάδα η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Από χθες καταγράφηκαν 85 ξεχωριστές φωτιές που καλύπτουν έκταση 469.500 στρεμμάτων- πάνω από δύο φορές την έκταση της Νέας Υόρκης. Οι 35 παραμένουν ανεξέλεγκτες.

Η πρόεδρος κατήγγειλε πως κάποια από τα μέτωπα οφείλονται σε ανθρώπινες ενέργειες και έχουν ήδη γίνει αρκετές συλλήψεις, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Στις 15 του μήνα σκοτώθηκαν τρεις πυροσβέστες κι ακόμα τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδει το Reuters, ανέφεραν ακόμα έναν πυροσβέστη που έπεσε χθες εν ώρα καθήκοντος.
ΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑΧΙΛΗ ΦΩΤΙΑ
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου