Πρόκληση Τουρκίας: Πολιτική η απόφαση μη έκδοσης των "8" | Epirus World

Πρόκληση Τουρκίας: Πολιτική η απόφαση μη έκδοσης των "8"

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ χαρακτήρισε πολιτική την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να μην εκδώσει τους 8 στρατιωτικούς οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ισίκ τόνισε πως η Άγκυρα περίμενε από την Ελλάδα την έκδοση των αξιωματικών, προκειμένου να δικαστούν στην Τουρκία. «Δυστυχώς, μετά από δίκη που κράτησε πολλούς μήνες, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Ελλάδα ήταν απογοητευτική. Το λέω ξεκάθαρα, δεν πρόκειται για δικαστική απόφαση, πρόκειται για πολιτική απόφαση», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.
Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: Πολιτική η απόφαση για τη μη έκδοση των 8 στρατιωτικών
«Περιμένουμε η Ελλάδα να διορθώσει άμεσα αυτήν τη λανθασμένη απόφαση και να επιστρέψουν οι 8 στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φικρί Ισίκ και σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, άφησε αιχμές για την στάση της χώρας μας απέναντι στην τρομοκρατία: «Η Ελλάδα αποκάλυψε ότι ακολουθεί μία λανθασμένη στρατηγική στην μάχη κατά της τρομοκρατίας».
«Οι «8» έδωσαν στην Ελλάδα τουρκικά στρατιωτικά μυστικά και πήραν άσυλο», γράφει η SABAH

Η τουρκική εφημερίδα SABAH, σε έξαρση συνωμοσιολογίας, αναφερόμενη στην ασυλία που έδωσε την Πέμπτη ο Άρειος Πάγος στους «8» Τούρκους ικέτες, υποστηρίζει ότι οι στρατιωτικοί αποκάλυψαν τουρκικά στρατιωτικά μυστικά στις ελληνικές Αρχές ως αντάλλαγμα για να μην εκδοθούν στο καθεστώς της Άγκυρας.

«Η γείτονα έγινε ασπίδα για τους 8 προδότες πραξικοπηματίες» έγραφε την Παρασκευή το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας SABAH, η οποία στις εσωτερικές σελίδες έχει τον πομπώδη αλλά εντελώς ανόητο τίτλο «Ιστορική προδοσία από την Ελλάδα».

Η Αθήνα, που είναι γνωστή για την υποστήριξή της στις τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το ΡΚΚ και το DHKP–C [σ.σ. τους Κούρδους δηλαδή], αυτή τη φορά στήριξε τους προδότες της FETO, δηλαδή του δικτύου του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, γράφει η SABAH και συνεχίζει:

«O ισχυρισμός ότι δόθηκαν στην Ελλάδα στρατιωτικά μυστικά για την Τουρκία έναντι της μη έκδοσης των 8 προδοτών έσκασε ως βόμβα στην επικαιρότητα. Η Άγκυρα αξιολόγησε την απόφαση ως ξεκάθαρη έχθρα προς την Τουρκία και τη δημοκρατία», σχολιάζεται στην πρώτη σελίδα. [tribune, hurriyetdailynews]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου