Επιστολή Τσακαλώτου: Το 1/3 των προαπαιτούμενων έχει ολοκληρωθεί | Epirus World

Επιστολή Τσακαλώτου: Το 1/3 των προαπαιτούμενων έχει ολοκληρωθεί

Περισσότερο από το 1/3 των όρων που συνδέονται με τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έχει ολοκληρωθεί, ενώ ένα πρόσθετο 1/3 των λεγόμενων προαπαιτούμενων ενεργειών είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αναφέρει η ελληνική κυβέρνηση στην επιστολή που απεύθυνε την προηγούμενη εβδομάδα στους θεσμούς.

Σύμφωνα με την επιστολή οι υπόλοιπες προαπαιτούμενες ενέργειες μπορούν να εφαρμοστούν πλήρως εντός δέκα ημερών από τη στιγμή που θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία.

Σύμφωνα με το Bloomberg στα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν περιλαμβάνονται το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού του 2018, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ζητήματα στην αγοράς ενέργειας.

Αν και οι πιστωτές της Ελλάδος προβλέπουν δημοσιονομικό κενό 700 εκατ. ευρώ για το 2018, η ελληνική πλευρά δεσμεύεται για τα μέτρα που αναμένεται να αποδώσουν 550 εκατ. ευρώ, ήτοι υπάρχει ακόμη διαφορά 150 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης στην επιστολή της να ενισχύσει και να επεκτείνει το μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής, τον λεγόμενο «κοφτή», για ένα επιπλέον έτος πέραν τέλος του προγράμματος το 2018.

Σύμφωνα με στελέχη με γνώση των συζητήσεων που επικαλείται το Bloomberg η επιστολή συζητήθηκε σε συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και των επικεφαλής των θεσμών πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, αλλά θεωρήθηκε ως ανεπαρκής.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου