Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: 10 είδη αγκαλιάς ανάλογα με τον άνθρωπο που συναντάς | Epirus World

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: 10 είδη αγκαλιάς ανάλογα με τον άνθρωπο που συναντάς

Αγκαλιασμένοι σαν σχιζοφρενείς, μακριά από έναν κόσμο που πληγώνει, ποτέ να μην μας βρουν, ανάμεσά μας να μην μπουν.

Δέκα μόνο δευτερόλεπτα αγκαλιάς, αρκούν για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες, και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας. Επίσης μειώνεται ο πονοκέφαλος και διατηρείται δυνατό το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Για να μη συζητήσουμε ότι απλά νιώθεις φοβερά όμορφα όταν αγκαλιάζεσαι μ' έναν άνθρωπο που αγαπάς.
Όλα τα παραπάνω είναι μερικοί πολύ καλοί λόγοι για να γιορτάζουμε στις 21 Ιανουαρίου την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς. Υπάρχουν όμως φορές που η αγκαλιά δε συμβαίνει επειδή θες, αλλά από ευγένεια, ή από ανάγκη να δείξεις ότι είσαι υπεράνω, ή επειδή κάποιος σε πήρε αγκαλιά και δεν πρόλαβες να αντιδράσεις.
Παρόλο που οι αγκαλιές είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα, θα έπρεπε να περιορίζονται σε εκείνες που πραγματικά θες να πάρεις και να δώσεις. Με τις φίλες, το αγόρι σου, έναν παλιό σου φίλο, την οικογένειά σου, ή οποιονδήποτε σου δημιουργεί αυτή την ανάγκη να ανοίξεις τα χέρια σου και να τα τυλίξεις γύρω του, ή να χωθείς στη "φωλιά" που σχηματίζουν τα δικά του.
Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, οι αγκαλιές που καλείσαι να πάρεις/δώσεις κατά τη διάρκεια της ζωής σου είναι με όλων των ειδών τους ανθρώπους. Κάπως έτσι, η γλώσσα του σώματος μαρτυρά όλα όσα νιώθεις πραγματικά για εκείνον που αγκαλιάζεις, και το κορμί σου, αλλά και όσα σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή, δημιουργούν πολλά και διαφορετικά είδη αγκαλιάς.
Πάμε να δούμε δέκα αντιπροσωπευτικά είδη αγκαλιάς, ανάλογα με τους ''συμμετέχοντες''

H κολλητή σου

Όταν δεν κοροϊδεύετε η μία την άλλη, ή έχετε καιρό να βρεθείτε/μιλήσετε, η αγκαλιά σας δε θα μπορούσε να απέχει πολύ από εκείνες τις χαζοχαρούμενες, παιδιάστικες, γεμάτες ενθουσιασμό αγκαλιές που κάνουν τα παιδάκια στο σχολείο - ή στα καρτούν. Προαιρετικά κουνιέστε και αριστερά δεξιά για παρατεταμένη διάρκεια και σχεδόν ακαριαία κεφάλια στραμμένα προς το μέρος σας.

Ο πρώην

Μια ατυχής συνάντηση με κάποιον πρώην με τον οποίο δε μιλάς δεν είναι ποτέ πολύ ευχάριστη και άνετη. Αν τον πετύχεις μόνο του και όχι με άλλη κοπέλα και περπατήσετε ο ένας προς το μέρος του άλλου, μάλλον δεν θα ξέρεις πώς και αν πρέπει να τον αγκαλιάσεις. Καταλήγετε με ένα άβολο μπλέξιμο κεφαλιών - χεριών και αμήχανα χαμόγελα που καταριούνται σιωπηλά την τύχη σας.

Η δασκάλα από το δημοτικό

Σε θυμάται από τότε που ήσουν επτά και πολύ γλυκούλα και νομίζει πως είσαι ακόμα έτσι. Η δασκάλα που λογικά σου έβαζε δέκα σε όλα τα μαθήματα τότε,΄σε έχει στο μυαλό της σαν το αγνό αγγελούδι που του μάθαινε γράμματα. Εσύ όμως μεγάλωσε, και μάλλον απέχεις αρκετά από εκείνο τον εαυτό σου.

Η θεία/ξαδέρφη/νονά που έχει να σε δει χρόνια

Παρομοίως με τη δασκάλα, ο συγγενής από τα παλιά θα απορεί πάντα με το "πώς μεγάλωσες έτσι", αφού δεν έχει ξανασυναντήσει άνθρωπο που όταν είναι δώδεκα χρονών και περνάνε δεκαπέντε χρόνια, γίνεται 27. Συνεπώς σε αγκαλιάζει με τρόπο τέτοιο σαν να είσαι το θαύμα της φύσης. Ε, είσαι κιόλας.

O νυν

Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι, όταν βλέπεις το αγόρι σου θες να γίνετε ένα. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που θα συναντηθείτε θα σκεφτείς κι έναν διαφορετικό τρόπο για να κάνεις αυτή την ένωση ψυχής και σώματος πραγματικότητα.

Η γνωστή που συμπαθείς και χαίρεσαι που τη βλέπεις μετά από καιρό (είστε και λίγο μεθυσμένες)

Δουλεύατε/σπουδάζατε μαζί, τα είχατε με δύο κολλητούς την ίδια περίοδο, την είχες γνωρίσει σε ένα μπαρ με την παρέα σου, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή την κοπέλα τη συμπαθείς και θα μπορούσατε να είστε και φίλες, αλλά δεν τα έφερε έτσι η ζωή. Γιατί λοιπόν να μην της δείξεις όλη τη συσσωρευμένη συμπάθειά σου με μια αγκαλιά, όταν την πετύχεις κάποιο Σάββατο βράδυ στα μπαράκια της πόλης;

Ο κολλητός

Ο άντρας που αγαπάς λίγο λιγότερο από τον μπαμπά και τον αδερφό σου, αλλά δεν είναι το αγόρι σου, είναι ο καλύτερός σου φίλος. Εδώ η αγκαλιά επιβάλλεται μόνο στις στιγμές που πλαντάζεις από το κλάμα, οπότε όταν συναντηθείτε θα επιδοθείτε μάλλον σε ένα bro hug, έτσι για τα τυπικά. 

Αυτή που σε ξέρει, αλλά εσύ δεν τη θυμάσαι καν

Ξέρει τ' όνομά σου, τι δουλειά κάνεις και τι πόσταρες στα social media πριν λίγο. Έρχεται με ενθουσιασμό να σε αγκαλιάσει, να μάθει τι κάνεις εσύ, η κολλητή σου η Χριστίνα, ο σκύλος και η μαμά σου. Εσύ δεν έχεις ιδέα ποια είναι. Συμβαίνει τι να κάνουμε.

Η γνωστή που δεν συμπαθείς και τόσο, αλλά ΤΙΝΑΓΙΝΕΙΤΩΡΑΠΕΣΑΤΕΗΜΙΑΠΑΝΩΣΤΗΝΑΛΛΗ

Έχετε τσακωθεί, τα έφτιαξες με τον πρώην της, σε έχει σβήσει από το Facebook, έχεις μάθει ότι μιλάει πίσω από την πλάτη σου για σένα ή ότι την έπεφτε στο αγόρι σου. Η ζωή όμως είναι τόσο σκληρή ώστε θα πέσετε η μία πάνω στην άλλη και ο εγωισμός καμιάς σας δεν επιτρέπει να φανεί ότι σας ενοχλεί η παρουσία της άλλης. Από τις πιο άβολες "αγκαλιές που δεν είναι αγκαλιές".

Η celebrity που λατρεύεις καιρό, είναι τώρα στα δύο μέτρα

Την παρακολουθείς στην τηλεόραση, την ακούς στο ραδιόφωνο, τη χαζεύεις στα social media. Αυτή η περσόνα που έχει κερδίσει τον θαυμασμό σου καιρό τώρα, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Ε δε θα τρέξεις να χωθείς στη διάσημη αγκαλιά της; [ladylike.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου