Η Commerzbank επέστρεψε στην κερδοφορία | Epirus World

Η Commerzbank επέστρεψε στην κερδοφορία

Η Commerzbank επέστρεψε στην κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο καθώς μειώθηκαν οι προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια, ενώ ανακοίνωσε ότι θα κλείσει την μονάδα των προβληματικών δανείων, οδηγώντας τη μετοχή της σε σημαντική άνοδο και πυροδοτώντας ράλι στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές.
Η άνοδος της μετοχής της κατά 17% έχει βοηθήσει στο να ενισχυθούν οι τραπεζικοί χρηματιστηριακοί τίτλοι σε όλη την Ευρώπη».
«Σήμερα, βοηθήσαμε την αγορά», δήλωσε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Μάρτιν Μπλέσινγκ στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της τράπεζας σήμερα.
Οι χρηματιστές, που έχουν δει τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν μεγάλες διακυμάνσεις τις τελευταίες ημέρες, συμφώνησαν. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν υποστεί πλήγμα από τις ανησυχίες για την κερδοφορία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε ένα περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης και επιτοκίων.
Ακόμα και οι μετοχές της Deutsche Bank σημείωναν άνοδο κατά 10%, υπεραποδίδοντας σε σχέση με τον τραπεζικό κλάδο που ενισχυόταν κατά 4%, παρά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης από τον διεθνή οίκο Standard and Poor's. Η Deutsche Bank είχε ανακοινώσει ζημίες ρεκόρ για το 2015.
Αντίθετα, ο Μπλέσινγκ δήλωσε: «Για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια, πετύχαμε (για το σύνολο του έτους) καθαρά κέρδη άνω του 1 δισ. ευρώ και είδαμε περαιτέρω σημαντική ενδυνάμωση της κεφαλαιακής μας βάσης».
Για το τέταρτο τρίμηνο, η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 187 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για επιστροφή σε κερδοφορία από τις ζημίες των 280 εκατ. ευρώ που σημείωσε ένα χρόνο νωρίτερα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου