Τριετή φυλάκιση σε πρώην Ευρωβουλευτή | Epirus World

Τριετή φυλάκιση σε πρώην Ευρωβουλευτή

Επηρέασε την την αναθεώρηση ευρωπαϊκών νόμων έναντι αμοιβής και καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση χωρίς αναστολή. Ο λόγος για τον πρώην ευρωβουλευτή της Ρουμανίας, Αντριάν Σεβερίν, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του στην κατηγορία της διαφθοράς.
Ο 61 ετών Σεβερίν και δύο ακόμη ευρωβουλευτές είχαν «παγιδευτεί» την περίοδο 2010-2011 από δημοσιογράφους της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times που τους προσέγγισαν παριστάνοντας τους λομπίστες.
Ο πρώην βουλευτής κατήγγειλε αμέσως μέσω του λογαριασμού του στο Facebook την «τερατώδη απόφαση της ρουμανικής δικαιοσύνης» και ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση.
Σύμφωνα με την εισαγγελία κατά της διαφθοράς, ο Σεβερίν είχε δεχτεί να προτείνει στοχευμένες τροποποιήσεις υπέρ ενός λόμπι έναντι αμοιβών που έφθαναν έως 100.000 ευρώ ετησίως.
Ο πολιτικός, τον οποίο είχε καταγράψει κρυφή κάμερα, είχε επίσης δεχτεί να λαμβάνει 4.000 ημερησίως για τις υπηρεσίες του υπέρ του λόμπι αυτού, σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή.
Είχε στείλει μεταξύ άλλων στους ψευδολομπίστες ηλεκτρικό μήνυμα γράφοντάς τους: «Απλά για να ενημερώσω ότι η τροποποίηση που θέλατε κατατέθηκε έγκαιρα», όπως και ένα τιμολόγιο 12.000 ευρώ για «συμβουλευτικές υπηρεσίες».
Πρώην υπουργός Εξωτερικών μεταξύ 1996 και 1997, ο Σεβερίν είχε αρνηθεί να παραιτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρά τις πιέσεις του σοσιαλιστικού κόμματος όπου ανήκε, δηλώνοντας θύμα «μιας σκηνοθετημένης επίθεσης με σκοπό την εξόντωσή του από τη διεθνή πολιτική σκηνή».
Δύο ακόμη εμπλεκόμενοι στο ίδιο σκάνδαλο ευρωβουλευτές είχαν επίσης καταδικαστεί σε φυλάκιση.
Ο Αυστριακός Ερνστ Στράσερ, πρώην υπουργός Εσωτερικών, καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2013 σε τετραετή ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή, ενώ ο Σλοβένος Ζόραν Τάλερ, υπουργός Εξωτερικών μεταξύ 1995 και 1997, καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2014 σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 32.250 ευρώ.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε διενεργήσει από την πλευρά του έρευνα για την υπόθεση αυτή.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου