Μίχαλος: Θα γίνει μάχη αν χρειαστεί για τις συγχωνεύσεις των Επιμελητηρίων | Epirus World

Μίχαλος: Θα γίνει μάχη αν χρειαστεί για τις συγχωνεύσεις των Επιμελητηρίων

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και το φορολογικό θα απασχολήσουν τις εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης. Οι εργασίες της συνέλευσης αποτελούν την τρίτη θεματική ενότητα του διήμερου συνεδρίου «Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων της Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος σε συνέντευξη, που παραχώρησε, επεσήμανε την αναγκαιότητα στήριξης του ιδιωτικού τομέα από την κυβέρνηση, διότι, όπως είπε «είναι ο μόνος πυλώνας που θα κρατήσει το οικοδόμημα της Οικονομίας. Χωρίς ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη ούτε να μειωθεί η ανεργία και μάλιστα με τη νεανική ανεργία, ειδικά στη Δυτική και Ανατολική Μακεδονία να έχει ξεπεράσει το 25%, και τη χώρα να κρατά τα σκήπτρα στον τομέα αυτό στην Ευρωζώνη των 28».

Για τις συγχωνεύσεις των επιμελητηρίων

«Από το 2013 η γενική συνέλευση των επιμελητηρίων έχει αποφανθεί ομοφώνως να παραμείνουν άθικτα και τα 59 επιμελητήρια. Κανέναν δεν συμφέρει η συρρίκνωση. Θα γίνει μεγάλη μάχη αν χρειαστεί. Όμως 59 ήταν τα επιμελητήρια και 59 θα μείνουν» υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος.

Για την υποχρεωτικότητα των συνδρομών

Για την κατάργηση της υποχρεωτικής συνδρομής των μελών του επιμελητηρίου από 1-01-2015, ανέφερε: «Ο επιμελητηριακός θεσμός καλά κρατεί εδώ και 100 χρόνια χωρίς να εισπράττει τίποτα από τον κρατικό προϋπολογισμό και δίνοντας προστιθέμενη αξία σε κάθε μικρή, μικρομεσαία ή μεγάλη επιχείρηση. Τα επιμελητήρια είναι η ομπρέλα της επιχειρηματικότητας. Εκπροσωπούν 765.000 επιχειρήσεις, ενώ έχουν ένα αξιόλογο εργαλείο, την τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.)».
Tα θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Κ.Ε.Ε.Ε. θα είναι:
  • Ασφαλιστικό: πλαίσιο προτάσεων για την ριζική, αξιόπιστη και αποτελεσματική επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος.
  • Θέματα Φορολογικής Νομοθεσίας.
  • Αναθεώρηση Επιμελητηριακής Νομοθεσίας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου