Ένωση Νοσηλευτών: Ρυθμίσεις του νέου νόμου θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία | Epirus World

Ένωση Νοσηλευτών: Ρυθμίσεις του νέου νόμου θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος εκφράζει την έντονη διαφωνία της με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νόμο 4368/2016 που ψηφίσθηκε το Σάββατο, κάνοντας λόγο για «ανεδαφικές ρυθμίσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ένωση, προβλέπεται προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και των ΟΤΑ, να οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν σε Κέντρο Υγείας, το οποίο δεν διαθέτει προσωπικό για τη λειτουργία τους και η διακομιδή των ασθενών να γίνεται με συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Ένωση, άλλη διάταξη προβλέπει οι περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα να επιχορηγούν δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης, προβλέπεται η δυνατότητα να συνάπτονται συμβάσεις με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.
Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, αναφέρει ότι «από το σύνολο των ανωτέρω διατάξεων, προκύπτει μια πρωτοφανής υποβάθμιση του ανθρώπινου παράγοντα και συνάγεται η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων του νευραλγικού τομέα της Υγείας με χαρακτηριστική επιπολαιότητα που μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο το αγαθό της δημόσιας υγείας».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου