Ο σκοτεινός κι έρημος κόσμος της εγκατάλειψης | Epirus World

Ο σκοτεινός κι έρημος κόσμος της εγκατάλειψης

Κάποτε η Λονδρέζα φωτογράφος Rebecca Lillith Bathory εστίαζε το φακό της σε μοντέλα και πασαρέλες. Γοητεύτηκε όμως από τις ανατριχιαστικές εικόνες έρημων κτηρίων σε όλο τον κόσμο κι έτσι το 2012 άφησε τον λαμπερό κόσμο της μόδας για τον σκοτεινό και σκονισμένο κόσμο της εγκατάλειψης.
Έτσι η Rebecca ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο φωτογραφίζοντας μέρη που έχουν αφεθεί στην τύχη τους, όπως εγκαταλελειμμένα νοσοκομεία, σχολεία και επαύλεις.
Η δουλειά της αυτή μπορεί να μην έχει τη λάμψη του μόντελινγκ ή των φωτογραφίσεων μόδας έχει όμως τη δική της γοητεία, προσελκύοντας περίπου 100.000 followers στους λογαριασμούς της στα social media.
Παρότι δημοσιεύει ελεύθερα τις φωτογραφίες της αποφεύγει να δηλώσει την ακριβή τοποθεσία τους ώστε να είναι τα μέρη διαθέσιμα και σε άλλους φωτογράφους που θέλουν να τα εξερευνήσουν και να μην ειδοποιηθεί η ασφάλεια που θα μπορούσε να αποτρέψει την είσοδό τους.
Τα τελευταία χρόνια η Rebecca έχει ταξιδέψει, μεταξύ άλλων, στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ιταλία, το Βέλγιο και η Γερμανία.
Όπως αποκαλύπτει στη Daily Mail, τα εγκαταλελειμμένα κι έρημα κτήρια ακόμα της προκαλούν νευρικότητα για πολλούς λόγους.
«Με απασχολεί μήπως είναι αδύνατο να μπω επειδή ποτέ δεν σπάω τίποτα για να περάσω. Οπότε αν έχουν αποκλειστεί όλες οι δίοδοι, δεν καταφέρνω να μπω», περιγράφει. «Με απασχολεί μήπως με πιάσουν αν και συμβαίνει σπάνια. Οι άνθρωποι με τους οποίους πηγαίνω στα μέρη αυτά είναι πολύ ήσυχοι και προσπαθούμε να περνάμε απαρατήρητοι. Τον περισσότερο καιρό είμαι ενθουσιασμένη που εξερευνώ τέτοια υπέροχα μέρη, κρυμμένα από τον κόσμο. Η ομορφιά τους μου κόβει την ανάσα».
Το τελευταίο project της Rebecca τιτλοφορείται «Orphans Of Time» και επικεντρώνεται σε σπίτια, νοσοκομεία και σχολεία στην Ευρώπη.
«Ονομάζεται έτσι επειδή καθώς ο χρόνος προχωρά αυτά τα κτήρια μένουν πίσω. Δεν έχουν οικογένειες ή ιδιοκτήτες να τα φροντίσουν πια κι έτσι παραδίδονται στη φύση», εξηγεί.
BleakHouse2
Σπίτι στην Αγγλία
BleakHouse3
Σπίτι στο Βέλγιο
BleakHouse4
Σπίτι στην Ιταλία
BleakHouse5
ΗΠΑ
BleakHouse6
Βέλγιο
BleakHouse7
Καζίνο, Ιταλία
BleakHouse8
Ατμομηχανή της σοβιετικής εποχής, Βουδαπέστη
BleakHouse9
Εκκλησία, Βέλγιο
BleakHouse10
Πύργος ψύξης, Βέλγιο
BleakHouse11
Έπαυλη, Αγγλία
BleakHouse12
Εκκλησία, Πολωνία
BleakHouse13
Γραφεία Κομμουνιστικού Κόμματος, Βουλγαρία
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου