Πέφτουν κεφάλια στο Μαξίμου: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση άμεσα, για ποιους χτυπά η καμπάνα | Epirus World

Πέφτουν κεφάλια στο Μαξίμου: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση άμεσα, για ποιους χτυπά η καμπάνα

Όσο στο Μέγαρο Μαξίμου φτάνουν δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σημαντικές απώλειες, σε αντίθεση με τη ΝΔ που ενισχύεται, αλλά και το ΚΚΕ με τη Λαϊκή Ενότητα, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η πίεση προς τον Αλέξη Τσίπρα για ανασύνθεση της κυβερνητικής στρατηγικής.
Στο πλαίσιο αυτό, άρχισαν να φουντώνουν τα σενάρι περί ανασχηματισμού, κάτι για το οποίο άλλωστε είχε προϊδεάσει κι ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου μετά τις τελευταίες εκλογές.
Όπως γράφει σήμερα, η εφημερίδα «Ανεξαρτησία», σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. Τα ράμματα για τη γούνα του εν λόγω υπουργού δεν είναι και λίγα: το «χαμένο» 1 εκατ. ευρώ, το προβληματικό πόθεν έσχες κλπ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενστάσεις για την προσωπικότητα του έχει εκφράσει μέχρι και το Κουαρτέτο. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, δεν αποκλείεται η απομάκρυνση του κ. Σταθάκη μέχρι να λάμψει η αλήθεια.
Παράλληλα, έντονη είναι η δυσαρέσκεια και για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ενώ σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας εντοπίζονται στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου οι κκ Κουρουμπλής και Μπαλάφας δεν συνεργάζονται με αρμονία, ενώ σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται και οι σχέσεις Τσακαλώτου-Χουλιαράκη.
«Αδύναμος κρίκος» θεωρείται και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, στον οποίο καταλογίζεται ότι δεν «εκτίμησε» ως έπρεπε τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, χωρίς αυτό να σημαίνει κι ότι θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση, καθώς δεν αποκλείεται απλά να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.
Σκεπτικισμός υπάρχει και για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος κατά καιρούς παρουσιάζει ιδιαίτερα «εκρηκτικό» χαρακτήρα ενώ σοβαρό θέμα δημιουργήθηκε και με την εξαδέλφη που εργάζεται ως αναισθησιολόγος στο ΠΑΓΝΗ.
Στους υπουργούς των οποίων οι αστοχίες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση εντάσσεται και ο Θοδωρής Δρίτσας αλλά και ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος κατηγορείται για ελλιπή αποτελεσματικότητα.
Την ίδια στιγμή, σε περίπτωση ανασχηματισμού, στη λίστα των υπουργών που θα μετακομίσουν σε άλλα πόστα φαίνεται πως περιλαμβάνεται ο Νίκος Φίλης και η Όλγα Γεροβασίλη με την τελευταία να παίρνει μετάθεση, πιθανότατα σε κάποιο παραγωγικό υπουργείο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου